Baconszalonnás madársaláta

Recept:

A baconszalonnás madársaláta nem túl nehéz étel, a szalonna ellenére. A madársaláta a tavasz kedvelt zöldségféléje. Ezzel a recepttel kívánunk Boldog születésnapot Zsuzsinak, lelkes recept küldőnknek!

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük, és a tepertőt kiszedjük. A megmosott madársalátát lecsöpögtetjük, leszárítjuk, és egy salátás tálba tesszük. A retket, újhagymát, paprikát a salátához karikázzuk. A szalonnazsírból 3 kanállal kiveszünk, citromlével, sóval borssal, mustárral, zúzott fokhagymával ízesítjük, beleforgatjuk a salátát, és szalonnatepertővel megszórjuk a tetejét.

Hozzávalók

  • 40 dkg madársaláta,
  • 20 dkg bacon,
  • 2 csokor retek,
  • 3 szál újhagyma,
  • 1 piros paprika,
  • 1 citrom leve,
  • 1 teáskanál mustár,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors.

Tálalás

Salátás tálban.

Trükk

A madársalátáról azt tartják, hogy enyhe hashajtó hatása van.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + 13 =

Scroll to top