Cukkini fasírt

Cukkini fasírt: Melegen, hidegen nagyon finom vegetáriánus étel
Melegen, hidegen nagyon finom vegetáriánus étel

Cukkini fasírt receptünk az egyik legfinomabb vegetáriánus fogás, amit eddig kóstoltunk. Aki szereti a hagyományos módon, darált húsból készült fasírtot, az ezt is imádni fogja! Csak pogácsa alakban, forró bő olajban kisütve készítettük, egyben, tepsiben még nem próbáltuk, tehát ezt olvasóinkra bízzuk. Aki nem akar a fasírt készítéssel vacakolni, az ki is ránthatja a cukkinit!

A recept nagyjából azonos a húsos és a cukkinis változatnál, azonban van egy lényeges különbség: a cukkini fasírt készítése során nem kell megáztatni a zsemlét, mivel a zöldség leve elegendő lesz ahhoz, hogy megfelelően szaftos legyen a fasírt. (Az egyben sült darált húsos fasírt receptjét a linkre kattintva tudod megtekinteni!)

Ha kíváncsi vagy milyen egy finom diétás fasírozott hús nélkül, akkor próbáld ki a receptet:

Cukkini fasírt hozzávalók

  • 50 dkg cukkini,
  • 2 egész tojás,
  • 2 szikkadt zsemle,
  • 1 vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez.

Cukkini fasírt recept

  1. A zsemléket kis darabokra csipkedjük, miközben az apróra vágott vöröshagymát kicsit megpirítjuk. (nem áztatjuk be a zsemlét, hogy fel tudja venni a cukkini levét sütés közben!)
  2. A cukkinit apró kockákra vágjuk. Azért nem reszeljük, hogy ne veszítse el a levében lévő értékes vitaminokat, ásványi anyagokat.

    Cukkini fasírt: Apróra vágjuk a cukkínit
    Apróra vágjuk a cukkínit
  3. Eközben a vöröshagymát apróra vágjuk, megpirítjuk.
  4. Az összecsipkedett zsemle darabokat a tojásokkal, a cukkinivel, a dinsztelt hagymával, apróra vágott (nyomott) fokhagymával és a fűszerekkel (sóval, borssal, pirospaprikával) jól összedolgozzuk.
    Cukkini fasírt: összeállítjuk a masszát
    Összeállítjuk a masszát

    Cukkini fasírt: jól összekeverjük a hozzávalókat
    Jól összekeverjük a hozzávalókat
  5. Kézzel gombócokat formázunk és háromszor, négyszer beleforgatjuk a zsemlemorzsába, miközben folyamatosan gömbölyítjük.

    Cukkini fasírt: zsemlemorzsába forgatjuk
    Többször zsemlemorzsába forgatjuk
  6. Bő forró olajban, egyenletes, lassú tűzön jól átsütjük, majd kiszedjük az olajból, lecsepegtetjük és tálra tesszük.
  7. Melegen főtt burgonyával és házi majonézből kétszeres mennyiségű tejföl hozzáadásával kevert tartármártással kínáljuk. Hidegen is nagyon finom, jól illik egy vegetáriánus hidegtálra.

    Cukkini fasírt: egy fasírozottat ketté vágtunk - így néz ki a belseje
    Egy fasírozottat ketté vágtunk – így néz ki a belseje

A zsenge cukkini héjastól is felhasználható., az idősebb zöldségnek viszont nem csak a héját, a magjait is el kell távolítani elkészítés előtt.

Ha lereszeled a cukkinit, akkor ki kell nyomkodni a levét, de akkor az a sok finom anyag kárba vész…

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Cukkini fasírt
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + tizenhét =

Scroll to top