Palacsintafalatok Recept:
Rendszeres olvasóink tudják, hogy a sós palacsinta receptjénél szóltam, hogy ezt még többször hasznosítjuk. A palacsintafalatok is az említett recept alapján készíthető el.
A palacsinta receptek lényege: folyékony tésztából készített, serpenyőben mindkét oldalán megsütött tésztaféle. De nem mindig, vannak különleges palacsinták is.
Lehet édes vagy sós finomság. Alapja a liszt, tojás, só, és/vagy cukor, valamint víz, szódavíz és tej.
Nálunk többféle édes, vagy sós ételhez használjuk alapként, nem csak az egyszerű, kakaós, lekváros palacsinta receptek vannak terítéken.
Ez a rakott palacsinta recept viszonylag hosszú lesz, de azért nem kell megijedni tőle: sütünk nyolc – tíz palacsintát, beletöltjük a túrókrémet, tűzálló tálba tesszük, öntettel leöntjük és megsütjük. Palacsinta recept a kedvencek között.
Ebben a palacsinta receptben az alma nem töltelék lesz, hanem belekeverjük a tésztába és így sütjük ki. Fahéjas cukorral szórva tálaljuk!
A húsvét hagyományos ételei a bárány, a kalács a sonka és a tojás. Utóbbi kettőt használtuk fel a hagyományosnak nem mondható, ám rendkívül finom sonkával rakott palacsinta elkészítéséhez.
A gombakrémes palacsinta egy rakott tészta, amelynek a sütése nem merül ki palacsinta elkészítésében, még sütőben is kell egy kicsit sütni. Az étel hozzávalói, elkészítése és az elkészült ételről fotó. Jó étvágyat kívánunk!
Rendszeres olvasóink tudják, hogy a sós palacsinta receptjénél szóltam, hogy ezt még többször hasznosítjuk. A palacsintafalatok is az említett recept alapján készíthető el.
A palacsintapite azon túl, hogy tartalmaz tejet, lisztet és tojást, nem hasonlít semmiben a hagyományos palacsintához. Ebben a receptben nem tekerjük, vagy hajtogatjuk a készre sütött tésztát…
A palacsintás hét csattanója ez a kókuszos palacsintatorta. Az eddig megjelent palacsintáinkhoz természetesen adunk majd újabbakat is, ám a jövő héten már új ételek és italok felé kacsingatunk.
Most felhasználhatjuk az előző nap tanultakat, azaz a kókuszos palacsinta receptjét. Ez az édesség biztosan sikeres lesz, bármilyen alkalomból is kínáljuk. A farsang kellős közepében vagyunk,de már kacsingatunk a húsvét felé. Palacsinta mindkét alkalomból fogyasztható:-)
Látogatóink még nem zúgolódtak, de már finoman jelezték, hogy elkelne már egy édes palacsinta recept is a sok sós után. Tessék, belevágunk a közepébe ezzel a kókuszos palacsinta recepttel. Ezt érdemes jól megjegyezni, mert további ételeink alapja lesz ez a tészta!
Palacsinta batyú már volt a kínálatunkban, akkor húsos, ma túros az ajánlatunk. Mindkettő alapja a sós palacsinta.
Előre szóltam,hogy a sós palacsinta elkészítésével további ételek alapjait tanuljuk meg. A virslis palacsinta alapja is ez a sós tészta.
A tegnap elkészített sós palacsintát már a mai recepthez is felhasználjuk, sőt ha van otthon csirkepörkölt maradék, akkor azt is tudjuk hasznosítani. Ez egy ilyen étel.
A strandokon, a palacsintázókban egyaránt nagy sikerű sós, vagy akár édes palacsinta remélhetőleg látogatóink körében is sikert arat.
Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek
A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.