Rántott cukkini
Aki szereti a bundázott zöldségeket, annak kihagyhatatlan lesz a rántott cukkini. Nézd meg a részletes leírást és a recepthez készített képeket, majd próbáld meg elkészíteni!
A különleges receptek azokat az ételeket, italokat gyűjtik, melyek máshova nem kategorizálhatóak. Egy példát mondok csak, hova tennéd a borkocsonya receptjét? Ha tehát nem találsz valamit abban a kategóriában, amelyben elsőre gondoltad az adott receptet, keresd fel a különleges receptek kategóriát!
Aki szereti a bundázott zöldségeket, annak kihagyhatatlan lesz a rántott cukkini. Nézd meg a részletes leírást és a recepthez készített képeket, majd próbáld meg elkészíteni!
A mogyorópuding elkészítéséhez darált pörkölt mogyorót használunk, mogyoróöntettel tálaljuk. Főzött édesség.
Egy különleges rántottát készítünk veséből és velőből. Miután alaposan megtisztítottuk az alapanyagokat, pirítsuk össze a vesét és a velőt, majd…
Endíviasaláta megfűszerezve, olvasztott vajjal és tejszínnel meglocsolva alufólia alatt párolódik a sütőben. Egyszerű, finom tepsis recept.
Ha házilag készített fagyit fogyasztunk, akkor tudjuk miből készült. Ehhez a recepthez még fagyigép sem kell, csak egy fagyasztó szekrény.
A kolbászos, szalonnás ételeket nem kalóriacsökkentő célból fogyasztjuk, így ez a tojáslepény sem a karcsúsodni vágyóknak szól. A recept elkészítése során olyan serpenyőre lesz szükségünk, amit a sütőbe is be tudunk tenni, azaz nem műanyag a nyele.
Nyáron, friss zöldségekből elkészítve az igazi a zöldbabos lecsó, melynek alapja a zöldpaprika, paradicsom és a zöldbab – pici szalonnával.
A hideg gyümölcsrizs tejberizsből és friss nyári gyümölcsökből készül. A desszert receptje egy igazán üdítő, gyümölcsös édességet takar.
Az éhség és a kánikulai szomjúság együttes csillapítására remek ötlet a gyümölccsel töltött sárgadinnye. Felnőtteknek egy kis likőrrel is megbolondíthatjuk…
Gyümölcsfagyi készítése házilag úgy történik, hogy először összeturmixolunk egy csomó gyümölcsöt mascarponéval. A következő lépések a receptben!
Az ananász sorbet remek nyári édesség, kicsit hasonlít a gyümölcsfagyira mert hideg, de azért mégis más. Hogy miben? Például abban, hogy ez egy alkoholos édesség!
A kókuszos túrógolyó sütés nélkül, egyszerűen és gyorsan elkészíthető desszert. Édes, mogyorós recept.
Többféle húsból készül a sólet, de a füstölt csülök nem hiányozhat belőle – a mi receptünk szerint. A babot ne felejtsük el legalább 12 órára beáztatni, az ételünk sikere múlhat rajta!
A Szusi – vagy ha jobban tetszik akkor Szushi – a japán konyha találmánya, ám a hozzávalói nálunk is megtalálhatók a boltokban!
A zöld húsú dinnyét pépesítjük, a sárga bélű dinnye húsából golyókat vágunk. Utóbbiakat jól megáztatjuk konyakban a dinnye sorbet elkészítéséhez. Persze van még vele más teendő is!
Ahogy szoktuk mondani, ami benne van a melba kehelyben, az külön-külön is finom, akkor összeállítva miért ne lenne az? A fő összetevő szerintem az őszibarack, de lehet hogy más a vanília fagylaltra, vagy a Maraschino likőrre szavaz.
Habot verünk a tojásfehérjéből, majd belekeverjük a sárgabarackot és a vaníliás cukrot. A sárgabarackhabot előhűtött poharakba tálaljuk.
A hámozott, magozott sárgabarackot főzzük, átpasszírozzuk, cukrozzuk adunk hozzá diót. Vékonyan kiöntve szárítjuk. A sárgabaracksajt elkészítése.
A margarita sorbet – vagy margarita fagyi – készítésekor a megfagyott masszát csillag alakúra vágva kínáljuk.
A padlizsántokányhoz elkészítjük a pörkölt alapot a szalonnából, hagymából és pirospaprikából, majd ebben pároljuk a padlizsánt. A liszttel elkevert tejföllel készre főzzük.
A házi vanília ízű fagylaltot fagylaltgépben készítjük el. Puncs, csoki, vagy gyümölcs hozzáadásával tudjuk variálni az ízeket.
A paradicsom, paprika és a vöröshagyma mellett most a virsli is főszerepet kap a lecsóban: így készül a virslis lecsó.
A nyárs sorrendje: patisszon, 1 karika gyulai kolbász, patisszon, kockára vágott füstölt szalonna, patisszon, majd ismét a kolbász.
Így készül ribizlivel töltött alma: citromlével ízesítet cukros szirupban félpuhára főzzük az almát, ebbe töltjük a tejszínhabba kevert ribizlit.
Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek
A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.