A jó szilvás gombóc titka – hagyományos recept
Ebben a hagyományos receptben arra is választ kapsz, hogy meddig tárolható a szilvásgombóc, lehet-e fagyasztani és mi a legfinomabb gombóc titka.
Szilvás ételek és szilvás sütemények vannak ezen az oldalon, azaz azok az írások, melyek esetében a gyümölcsös a recept egyik fő hozzávalója.
Ebben a hagyományos receptben arra is választ kapsz, hogy meddig tárolható a szilvásgombóc, lehet-e fagyasztani és mi a legfinomabb gombóc titka.
Az évszak ételei közül kiemelt figyelmet kapnak a finom és illatos őszi sütemények. Sok családban az esti találkozások és a hétvégi ebédek egyik legfinomabb fogása egy különleges őszi sütemény.
Az egyszerű szilvás süteménynek van egy apró trükkje: ha szilva helyett sárgabarackot használunk az elkészítéséhez, akkor egyenértékű süteményt kapunk! Aki nem hiszi, próbálja ki!
Szárnyas recept gyümölccsel megbolondítva: a csirkecomb szilvamártással egy gyümölcsös húsétel, ami sokunk kedvence, akik a sós ízek mellett szeretik a különleges sülteket is. Így kell elkészíteni!
A csirkét leöntjük forró olajjal, betakarjuk szalonnával, ízesítjük, megsütjük. Kivesszük a csirkét és a megmaradt szaftból és a szilvából ragut készítünk. Párolt rizzsel tálaljuk.
A szüreti szilvás gombóc abban különbözik a hagyományos gombóctól, hogy ennek a közepében nincs szilva, sem szilvalekvár, utóbbit felforrósítva adjuk a kész szilvás gombóchoz. Vigyázat ez egy különleges recept! És különösen finom sütemény.
A szilvaleves recept tejfölt és tejet is tartalmaz, utóbbi a habarás része lesz, előbbi az ízesítést szolgálja. Leves receptünk elkészítése nagyon egyszerű, gyorsan elkészül a nem túl édes gyümölcs leves.
Szilvalekvár készítése során eszerint a recept szerint nem kell órákig a gáztűzhely fölött kevergetni a masszát, sőt, nem szabad kevergetni. Egyszerű szilvalekvár, keverés nélkül.