Egy egyszerűen elkészíthető rakott tésztaétel receptjével jelentkezünk. A zöldséges-húsos rakott tészta receptje a darált hús és a durum tészta mellett gombát, cukkinit, piros- és zöld paprikát tartalmaz. Friss zöldségekből gyorsan, egyszerűen finomat készítünk!
Az elkészítéshez Pataki tálat is használtunk, melyet előre, legalább egy órára vízben áztattunk.
Egy serpenyőben a zöldségeket és a darált húst összepároljuk, a tésztát megfőzzük és az egészet egy tűzálló tálba összerakva megsütjük. Itt a részletes recept:
Zöldséges-húsos rakott tészta recept
Hozzávalók
- 40 dkg spagetti tészta (durum),
- 50 dkg darált hús (sertés, baromfi, stb.),
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 25 dkg gomba,
- 15 dkg vegyes színes paprika,
- 25 dkg cukkini,
- 15 dkg reszelt sajt,
- olaj,
- 2 tojás,
- 1 nagy pohár tejföl,
- őrölt bors, kakukkfű, majoránna, ételízesítő, só
A rakott tészta elkészítése
- Serpenyőben felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
- Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kockára aprított cukkinit, paprikát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, majoránnával fűszerezzük, pároljuk.
- Közben a tésztát sós, ételízesítős vízben megfőzzük, leszűrjük.
- A tojásokat összekeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tésztával, a húsos ragúval, és a reszelt sajt felével.
- A tésztát kiolajozott Pataki tálba simítjuk, meghintjük a maradék reszelt sajttal, és 200 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
- Friss tejföllel kínáljuk.
Azért szeretjük az ilyen rakott tésztaféleségeket, mert viszonylag egyszerűen és hamar elkészíthetők. A zöldséges-húsos rakott tészta ráadásul rendkívül finom és ha a darált hús zsírtartalmára odafigyelünk, azaz alacsony zsírtartalmú darált húst választunk, akkor nem is lesz túl hizlaló az étel.
Jó étvágyat kívánunk!