Tojással, burgonyával rakott karfiol

Karfiol - Egy finom tojással, burgonyával rakott karfiol?

Tojással, burgonyával rakott karfiol

Hozzávalók

  • 80 dkg karfiol,
  • 50 dkg burgonya,
  • 2 tojás,
  • 3 főtt tojás,
  • 3 dkg vaj,
  • 5 dkg zsemlemorzsa,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 3 dl tejföl,
  • só.

A rakott karfiol elkészítése

  1. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük.
  2. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
  3. A tejfölt 2 tojással simára keverjük.
  4. Egy kisebb tepsit kivajazunk, morzsával kihintünk.
  5. Egy sor burgonyát rakunk bele, erre egy sor tojáskarikát, majd egy sor karfiolt.
  6. Ráöntjük a tojásos tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal, és addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók elfogynak.
  7. Végül reszelt sajtot szórunk rá, és sütőben pirosra sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + 17 =

Scroll to top