Tojással, burgonyával rakott karfiol
Hozzávalók
- 80 dkg karfiol,
- 50 dkg burgonya,
- 2 tojás,
- 3 főtt tojás,
- 3 dkg vaj,
- 5 dkg zsemlemorzsa,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 3 dl tejföl,
- só.
A rakott karfiol elkészítése
- A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük.
- A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
- A tejfölt 2 tojással simára keverjük.
- Egy kisebb tepsit kivajazunk, morzsával kihintünk.
- Egy sor burgonyát rakunk bele, erre egy sor tojáskarikát, majd egy sor karfiolt.
- Ráöntjük a tojásos tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal, és addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók elfogynak.
- Végül reszelt sajtot szórunk rá, és sütőben pirosra sütjük.
Ez teszik, ezt megosztom!