Ízletes tepsis étel a gombával, sajttal, paradicsommal készített rizs, melyről a neve tulajdonképpen mindent elmond.
Tepsis rizs recept
Hozzávalók
- 30 dkg gomba
- 20 dkg rizs
- 8 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg paradicsompüré
- 12 dkg reszelt sajt,
- fél csokor petrezselyem
- 1 evőkanál olaj
- őrölt bors
- só.
Így készítjük a sajtos, paradicsomos, gombás tepsis rizst
- Apró kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, a zsírját kiolvasztjuk.
- A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, és a füstölt szalonna zsírjára téve, erős tűzön megpirítjuk.
- Sóval, őrölt borssal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Amikor a gomba elkészült, hozzáadjuk a paradicsompürét, és még 1-2 percig tovább pirítjuk.
- Eközben elkészítjük a párolt rizst, belekeverjük a paradicsomos gombát és a reszelt sajt felét.
- Sütőben jól átforrósítjuk, majd a maradék reszelt sajttal megszórjuk.