Tepsis rizs gombával, sajttal, paradicsommal

Ízletes tepsis étel a gombával, sajttal, paradicsommal készített rizs, melyről a neve tulajdonképpen mindent elmond.

Tepsis rizs recept

Hozzávalók

  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg rizs
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 12 dkg reszelt sajt,
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • só.

Így készítjük a sajtos, paradicsomos, gombás tepsis rizst

  1. Apró kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, a zsírját kiolvasztjuk.
  2. A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, és a füstölt szalonna zsírjára téve, erős tűzön megpirítjuk.
  3. Sóval, őrölt borssal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Amikor a gomba elkészült, hozzáadjuk a paradicsompürét, és még 1-2 percig tovább pirítjuk.
  4. Eközben elkészítjük a párolt rizst, belekeverjük a paradicsomos gombát és a reszelt sajt felét.
  5. Sütőben jól átforrósítjuk, majd a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × öt =

Scroll to top