Ennek a tepsis csirkehús receptnek a lényege, hogy először fólia alatt sütjük a húst meg a krumplit, majd fólia nélkül addig, amíg a krumpli ízlés szerint meg nem barnul.
Tepsis csirkehús Zsuzsi módra hozzávalók, elkészítés
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell,
- 2 db vöröshagyma,
- 10-15 gerezd fokhagyma,
- csirkefűszer,
- borsos mustárpác,
- 1 kg krumpli,
- olaj,
- só,
- bors.
Így kell elkészíteni a tepsis csirkehúst Zsuzsi módra
- A csirkehúst megmossuk, felszeleteljük és az olajos, fűszeres pácban bepácoljuk.
- Megpucoljuk a krumplit, felkarikázzuk.
- A vöröshagymát és a fokhagymát is megpucoljuk és karikára szeljük.
- Egy nagyobb tepsiben alulra lerakjuk a húst, ráöntjük a maradék páclét.
- Rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és végül a krumplit.
- A tetejét kissé megsózzuk.
- Letakarjuk alufóliával és kb.: egy órán át sütjük, majd fólia nélkül kicsit megpirítjuk.
- Kovászos uborkával tálaljuk.