Tepsis csirkehús Zsuzsi módra

Tepsis csirke tálalvaEnnek a tepsis csirkehús receptnek a lényege, hogy először fólia alatt sütjük a húst meg a krumplit, majd fólia nélkül addig, amíg a krumpli ízlés szerint meg nem barnul.

Tepsis csirkehús Zsuzsi módra hozzávalók, elkészítés

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell,
  • 2 db vöröshagyma,
  • 10-15 gerezd fokhagyma,
  • csirkefűszer,
  • borsos mustárpác,
  • 1 kg krumpli,
  • olaj,
  • só,
  • bors.

Így kell elkészíteni a tepsis csirkehúst Zsuzsi módra

  1. A csirkehúst megmossuk, felszeleteljük és az olajos, fűszeres pácban bepácoljuk.
  2. Megpucoljuk a krumplit, felkarikázzuk.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát is megpucoljuk és karikára szeljük.
  4. Egy nagyobb tepsiben alulra lerakjuk a húst, ráöntjük a maradék páclét.
  5. Rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és végül a krumplit.
  6. A tetejét kissé megsózzuk.
  7. Letakarjuk alufóliával és kb.: egy órán át sütjük, majd fólia nélkül kicsit megpirítjuk.
  8. Kovászos uborkával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + tizenöt =

Scroll to top