Tepsis csirkehús Zsuzsi módra

Tepsis csirke tálalvaEnnek a tepsis csirkehús receptnek a lényege, hogy először fólia alatt sütjük a húst meg a krumplit, majd fólia nélkül addig, amíg a krumpli ízlés szerint meg nem barnul.

Tepsis csirkehús Zsuzsi módra hozzávalók, elkészítés

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell,
  • 2 db vöröshagyma,
  • 10-15 gerezd fokhagyma,
  • csirkefűszer,
  • borsos mustárpác,
  • 1 kg krumpli,
  • olaj,
  • só,
  • bors.

Így kell elkészíteni a tepsis csirkehúst Zsuzsi módra

  1. A csirkehúst megmossuk, felszeleteljük és az olajos, fűszeres pácban bepácoljuk.
  2. Megpucoljuk a krumplit, felkarikázzuk.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát is megpucoljuk és karikára szeljük.
  4. Egy nagyobb tepsiben alulra lerakjuk a húst, ráöntjük a maradék páclét.
  5. Rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és végül a krumplit.
  6. A tetejét kissé megsózzuk.
  7. Letakarjuk alufóliával és kb.: egy órán át sütjük, majd fólia nélkül kicsit megpirítjuk.
  8. Kovászos uborkával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 15 =

Scroll to top