Sonkával töltött burgonya

Sonkával töltött burgonyaA sonkával töltött burgonya tojással készül, azaz tavaszi, azon belül húsvéti ételnek szánjuk. Az ünnepek után is jól jöhet, amikor a megmaradt sonkával kell kezdenünk valamit. Készítsük el ezt a finom, egyszerű receptet!

Sonkával töltött burgonya hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 20 dkg főtt-füstölt sonka,
  • 8 db burgonya,
  • 1 tojás,
  • 2 dl tejföl,
  • 1-2 evőkanál olaj,
  • 8 dkg vaj,
  • 10 dkg sajt,
  • őrölt bors, só.

Sonkával töltött burgonya elkészítése

  1. A sonkát ledaráljuk, a burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük, megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd a közepét kikaparjuk.
  2. A kikapart burgonyát összetörjük, összekeverjük a darált sonkával és a tojással.
  3. Sóval, borssal ízesítjük, majd ezzel a burgonyákat megtöltjük.
  4. Vajjal kikent tepsibe, vagy tűzálló tálba rakjuk, tejföllel, vajdarabkákkal borítjuk.
  5. Ízlés szerint sajttal megszórjuk, majd készre sütjük.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt × egy =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close