Sonkával töltött burgonya

Sonkával töltött burgonyaA sonkával töltött burgonya tojással készül, azaz tavaszi, azon belül húsvéti ételnek szánjuk. Az ünnepek után is jól jöhet, amikor a megmaradt sonkával kell kezdenünk valamit. Készítsük el ezt a finom, egyszerű receptet!

Sonkával töltött burgonya hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 20 dkg főtt-füstölt sonka,
  • 8 db burgonya,
  • 1 tojás,
  • 2 dl tejföl,
  • 1-2 evőkanál olaj,
  • 8 dkg vaj,
  • 10 dkg sajt,
  • őrölt bors, só.

Sonkával töltött burgonya elkészítése

  1. A sonkát ledaráljuk, a burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük, megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd a közepét kikaparjuk.
  2. A kikapart burgonyát összetörjük, összekeverjük a darált sonkával és a tojással.
  3. Sóval, borssal ízesítjük, majd ezzel a burgonyákat megtöltjük.
  4. Vajjal kikent tepsibe, vagy tűzálló tálba rakjuk, tejföllel, vajdarabkákkal borítjuk.
  5. Ízlés szerint sajttal megszórjuk, majd készre sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × három =

Scroll to top