A sonkával töltött burgonya tojással készül, azaz tavaszi, azon belül húsvéti ételnek szánjuk. Az ünnepek után is jól jöhet, amikor a megmaradt sonkával kell kezdenünk valamit. Készítsük el ezt a finom, egyszerű receptet!
Sonkával töltött burgonya hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 20 dkg főtt-füstölt sonka,
- 8 db burgonya,
- 1 tojás,
- 2 dl tejföl,
- 1-2 evőkanál olaj,
- 8 dkg vaj,
- 10 dkg sajt,
- őrölt bors, só.
Sonkával töltött burgonya elkészítése
- A sonkát ledaráljuk, a burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük, megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd a közepét kikaparjuk.
- A kikapart burgonyát összetörjük, összekeverjük a darált sonkával és a tojással.
- Sóval, borssal ízesítjük, majd ezzel a burgonyákat megtöltjük.
- Vajjal kikent tepsibe, vagy tűzálló tálba rakjuk, tejföllel, vajdarabkákkal borítjuk.
- Ízlés szerint sajttal megszórjuk, majd készre sütjük.