Sonkával rakott burgonya

Sonkával rakott burgonya receptjeHúsvét közeledtével divatosak a sonkás, tojásos ételek. A sonkával rakott burgonya receptje mindkét alapanyagot tartalmazza. Egyszerűen elkészíthető rakott étel a kedvenc receptek között!

Ez a recept azért is fontos, mert a húsvéti maradék sonkát eltüntethetjük vele úgy, hogy egy újfajta ételt készítünk belőle!

Sonkával rakott burgonya hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt-füstölt sonka,
  • 1,2 kg krumpli,
  • 4 db tojás,
  • 3 dl tejföl,
  • 1-2 evőkanál olaj,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg zsemlemorzsa,
  • 10 dkg sajt,
  • őrölt bors,
  • só.

Sonkával rakott burgonya elkészítése

  1. Ledaráljuk a sonkát, a héjától megfosztott krumplit sós vízben puhára főzzük, ezután karikára vágjuk.
  2. Elválasztjuk a tojás sárgáját a fehérjétől, keverőtálba tesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a tejfölt, sóval, borssal fűszerezzük és simára keverjük.
  3. Hozzáadjuk a krumplit, majd a végén belekeverjük a tojáshabot.
  4. A darált sonkát kevés olajban jól átforrósítjuk.
  5. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tűzálló edénybe tesszük a burgonya felét, tetején egyenletesen elosztjuk  sonkát, és befedjük a maradék krumplival.
  6. Reszelt sajttal megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejét.
  7. Aranybarnára sütjük.

Egy tipp √: Ha valaki a vajat nem akarja felolvasztani a sonkával rakott krumpli tetejének meglocsolásához, az is jő, ha lereszeli, vagy apró kockára vágja a hideg vajat és azt teszi a sajtra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 4 =

Scroll to top