Sajtos, zöldséges csirkecomb

A nyári melegben egészen elhanyagoltuk a húsételeinket, rengeteg gyümölcsös, zöldséges és édesség receptet jelentettünk meg a kánikula idejére. A sajtos, zöldséges csirkecomb egy tepsis rakott étel, ha esetleg van egy-két hűvösebb nap is a kánikulában, akkor érdemes megcsinálni. Mivel jelentős mennyiségű zöldséget használunk hozzá, jó átmenetet biztosít a különböző ételeink között.

Sajtos, zöldséges csirkecomb receptje

Hozzávalók

4 csirkecomb,
80 dkg zöldség (sárgarépa, vajbab, kelbimbó),
15 dkg reszelt sajt,
ételízesítő,
kevés olaj,
só.

Sajtos, zöldséges csirkecomb elkészítése

A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk.
A csirkecombokat sóval, ételízesítővel megszórjuk, belerakjuk egy jénaiba, vagy tepsibe, köré rakjuk a zöldségeket, kevés olajat és kb 1,5 dl vizet öntünk alá.
Az edényt alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben ropogósan puhára pároljuk.
Levesszük a fóliát, megforgatjuk a húsokat, és még kb. negyed óráig sütjük, hogy a hús pirulni kezdjen.
Végül rászórjuk a reszelt sajtot, pár perc alatt ráolvasztjuk, és forrón tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 2 =

Scroll to top