Sajtos, zöldséges csirkecomb

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A nyári melegben egészen elhanyagoltuk a húsételeinket, rengeteg gyümölcsös, zöldséges és édesség receptet jelentettünk meg a kánikula idejére. A sajtos, zöldséges csirkecomb egy tepsis rakott étel, ha esetleg van egy-két hűvösebb nap is a kánikulában, akkor érdemes megcsinálni. Mivel jelentős mennyiségű zöldséget használunk hozzá, jó átmenetet biztosít a különböző ételeink között.

Sajtos, zöldséges csirkecomb receptje

Hozzávalók

4 csirkecomb,
80 dkg zöldség (sárgarépa, vajbab, kelbimbó),
15 dkg reszelt sajt,
ételízesítő,
kevés olaj,
só.

Sajtos, zöldséges csirkecomb elkészítése

A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk.
A csirkecombokat sóval, ételízesítővel megszórjuk, belerakjuk egy jénaiba, vagy tepsibe, köré rakjuk a zöldségeket, kevés olajat és kb 1,5 dl vizet öntünk alá.
Az edényt alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben ropogósan puhára pároljuk.
Levesszük a fóliát, megforgatjuk a húsokat, és még kb. negyed óráig sütjük, hogy a hús pirulni kezdjen.
Végül rászórjuk a reszelt sajtot, pár perc alatt ráolvasztjuk, és forrón tálaljuk.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Rakott ételek sütőben Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + öt =