Sajtos zeller

zeller - Egy finom sajtos rakott zeller?

Sajtos zeller

Hozzávalók

  • 60 dkg zeller
  • 15 dkg főtt füstölt tarja,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 dkg cukor,
  • 2 dl tejföl,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál ecet,
  • pirospaprika,
  • só.

A rakott zeller elkészítése

  1. A megtisztított zellert felszeleteljük, és cukros, ecetes, sós vízben puhára főzzük.
  2. Közben a finomra vágott hagymát kevés olajban üvegesre pirítjuk, rátesszük a kétujjnyi darabokra vágott tarját, és kissé átpirítjuk.
  3. A tejfölt a reszelt sajttal összekeverjük.
  4. Kivajazott kisebb tepsibe rétegezve lerakjuk a zellerszeleteket és a tarját úgy, hogy alulra és felülre zeller kerüljön.
  5. Leöntjük a sajtos tejföllel, a tetejét meghintjük pirospaprikával, és sütőben
    megsütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 16 =

Scroll to top