Sajtos zeller
Hozzávalók
- 60 dkg zeller
- 15 dkg főtt füstölt tarja,
- 1 fej vöröshagyma,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 3 dkg vaj,
- 2 dkg cukor,
- 2 dl tejföl,
- 2-3 evőkanál olaj,
- 1 evőkanál ecet,
- pirospaprika,
- só.
A rakott zeller elkészítése
- A megtisztított zellert felszeleteljük, és cukros, ecetes, sós vízben puhára főzzük.
- Közben a finomra vágott hagymát kevés olajban üvegesre pirítjuk, rátesszük a kétujjnyi darabokra vágott tarját, és kissé átpirítjuk.
- A tejfölt a reszelt sajttal összekeverjük.
- Kivajazott kisebb tepsibe rétegezve lerakjuk a zellerszeleteket és a tarját úgy, hogy alulra és felülre zeller kerüljön.
- Leöntjük a sajtos tejföllel, a tetejét meghintjük pirospaprikával, és sütőben
megsütjük.
Ez teszik, ezt megosztom!
Forró levegős sütő, prémium kategória:
