Sertés karaj, burgonya és sajt a fő összetevője, a rozmaring a fűszere ennek a tepsis rakott – és nem utolsósorban sajtos – ételnek. Ha egyszerű, rövid idő alatt elkészíthető sajtos ételt keresel, akkor ne keress tovább, mert megtaláltad! A recept négy főre van tervezve.
Sajtos tejfölös tepsis karaj krumplival recept
Hozzávalók
- 60 dkg sertéskaraj,
- 10 dkg vaj,
- 1 kávéskanál apróra vágott rozmaring,
- pár szál kakukkfű,
- só, bors,
- 80 dkg krumpli,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 dl főzőtejszín,
- fél kávéskanál szerecsendió,
- 3 dl tejföl,
- 20 dkg füstölt sajt reszelve.
A sajtos tejfölös tepsis karaj elkészítése krumplival
- A húst megtisztítjuk, majd felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
- A krumplit, hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, miközben a sütőt 200 C°-ra felmelegítjük.
- Egy tepsit a vaj felével kikenünk, elterítjük benne a krumpli- és a hagymakarikákat, megsózzuk, a maradék vajat kockákra vágva rászórjuk, leöntjük az őrölt szerecsendióval elkevert tejszínnel.
- Elrendezzük a tepsiben a hússzeleteket is, letakarjuk alufóliával és 30 percig (puhulásig) sütjük.
- A sütőből kivéve ráöntjük a tejföllel elkevert rozmaringot, sajtot és kakukkfüvet.
- A fűszeres keverékkel leöntött sajtos tejfölös tepsis karaj krumplival készült ételünket fél órán át 180 C°-on sütjük. Készen is vagyunk!
Előkészületekkel együtt nem volt másfél óra az elkészítése. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Összefoglaló
Sajtos tejfölös tepsis karaj krumplival - Kedvenc Receptek
Ha egyszerű, rövid idő alatt elkészíthető sajtos ételt keresel: Sajtos tejfölös tepsis karaj krumplival. Próbáld ki a receptet!
Típus: Egytálétel
Nemzeti konyha: Magyar
Hozzávalók:
- sertéskaraj
- vaj
- rozmaring
- kakukkfű
- rozmaring
- krumpli
- vöröshagyma
- főzőtejszín
- szerecsendió
- tejföl
- füstölt sajt
Recept útmutatások: A tepsis rakott ételek elkészítési útmutatója szerint kell elkészíteni a sajtos tejfölös tepsis karajt krumplival: A megtisztított és feldarabolt alapanyagokat rakd egy tepsibe, fűszerezd meg és süsd készre! Részletesen olvashatod a receptben.
4.66