Sajtos-tejfölös kelbimbó

Sajtos-tejfölös kelbimbó

Sajtos-tejfölös kelbimbó ebédre? Ha könnyű ételt szeretne, amit elkészíteni sem nehéz, akkor igen! Egy tepsibe összeállítjuk az ételt és megsütjük. Ennyi.

Sajtos kelbimbó recept, amit szinte bárki el tud készíteni. Finom vegetáriánus étel, az elkészítésének titka, hogy a kelbimbót sütés előtt megfőzzük.

Nézd meg a receptet: ez az a gyors étel, ami szinte annyi idő alatt el is készül, amíg átböngészed a receptjét…

Sajtos-tejfölös kelbimbó recept

Hozzávalók

  • 80 dkg kelbimbó,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 tojás,
  • 2 dl tejföl,
  • 12 dkg reszelt sajt,
  • őrölt bors, só.

Sajtos-tejfölös kelbimbó elkészítése

  1. Enyhén sós vízben megfőzzük a kelbimbót, leszűrjük, majd egy kivajazott tepsibe helyezzük, és sóval, borssal ízesítjük.
  2. A tojásokat a tejföllel simára keverjük, majd beletesszük a reszelt sajt felét, és az ételt megsózzuk.
  3. A sajtos-tejfölös masszát ráöntjük a kelbimbóra, tetejére szórjuk a maradék sajtot, és meglocsoljuk olvasztott vajjal.
  4. Közepes hőmérsékletű sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Készítettél már kelbimbót tepsiben? Itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a finom és egészséges zöldséget, ehhez kiváló lesz ez a recept.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Sajtos-tejfölös kelbimó
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 2 =

Scroll to top