Rakott zöldbab pörkölttel receptje

A zöldséges ételek fogyasztása a kánikula idején különösen ajánlott, így a rakott zöldbab is jól fog esni a meleg napokon. Hogy a maradék pörköltet is fel tudjuk használni hozzá, az meg csak hab a tortán! Tehát nem darált hússal, nem zöldségekkel, hanem pörkölttel készül a finom ételünk. Ha nincs maradékod, itt egy finom csirkepörkölt recept, amit ennek az ételnek az elkészítéséhez is felhasználhatsz.

Tudták? Zöldbabból van zöld színű (nahát!), sárga színű (hoppá!), sőt lila színű (na ne!) is.

Zöldbab alapanyag, zöld színű zöldbab

A nyári időszakra ajánlott receptjeink közül javasoljuk, hogy a könnyű salátákat, szendvicseket, leveseket próbálja ki! Ha rakott ételt fogyasztana, válassza ezt a receptet:

Rakott zöldbab pörkölttel receptje

Hozzávalók

  • 80 dkg zöldbab,
  • 4 főtt tojás,
  • 30 dkg pörkölt (lehet maradék is),
  • 4 dl tejföl,
  • 15 dkg reszelt kemény sajt,
  • vaj, só.

A rakott zöldbab elkészítése

  1. A feldarabolt, megtisztított zöldbabot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. Egy jénai tálat kivajazunk, a bab harmadát beletesszük, két főtt tojást rákarikázunk, rátesszük a szaftjával átdarált pörkölt felét és sajttal elkevert tejföllel meglocsoljuk.
  3. A maradékot hasonlóan fölé rétegeljük: zöldbab, tojás, pörkölt, tejföl.
  4. A tetejét egy réteg zöldbabbal zárjuk.
  5. Leöntjük a maradék tejföllel, vajforgácsokkal megszórjuk és előmelegített sütőben kb.:20 percig sütjük.
  6. Forrón, friss tejföllel és kenyérrel tálaljuk.

Van úgy, hogy az esti, bográcsban főtt csirkepörkölt után meleg kánikulai napokon valami könnyebb ételre vágyik az ember. Ehhez a zöldbabos ételhez remekül felhasználható az előző napi pörkölt maradéka!

Jó étvágyat kívánunk!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

18 − 13 =