Rakott zeller

zeller - Egy finom rakott zeller?

Rakott zeller

Hozzávalók

  • 60 dkg zeller,
  • 15 dkg gépsonka,
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt,
  • 2 dkg cukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 evőkanál olaj,
  • őrölt bors
  • szerecsendió,
  • só.

A sajtos rakott zeller elkészítése

  1. A megtisztított zellert ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük.
  2. Egy kisebb tepsit kiolajozunk, egy réteg zellert térítünk az aljára, meghintjük a csíkokra vágott sonkával, és befedjük a maradék zellerrel.
  3. A vajból a liszttel és 3 dl zeller főzőlével besamelt készítünk.
  4. A mártást levesszük a tűzről, sóval, borssal szerecsendióval ízesítjük.
  5. Belekeverjük a tojássárgákat és a tejfölt, majd ráöntjük a zellerre.
  6. A tetejét meghintjük reszelt sajttal, és sütőben megsütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + tizenhét =

Scroll to top