Rakott makaróni

Húsos rakott makarónit készítünk, melyhez sovány sertéshúst ajánlunk, de természetesen másféle hússal is elkészíthető a recept. A húst csak miután megsütöttük, aztán daráljuk le!

Egyszerű, finom recept, az érthető leírás alapján akár kezdő háziasszonyok is elkészíthetik.

Rakott makaróni recept:

Hozzávalók

  • 30 dkg makaróni,
  • 40 dkg sovány sertéshús,
  • olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 6-8 paradicsom,
  • 1 zöldpaprika,
  • 2 dl tejföl,
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • pirospaprika,
  • oreganó,
  • só.

Rakott makaróni elkészítése

  1. A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és beletesszük a kis kockákra vágott húst.
  2. Megpirítjuk, majd víz és só hozzáadásával pároljuk.
  3. Amikor félig megpuhult, beledarabolunk 2 paradicsomot, a paprikát, és készre főzzük, utána ledaráljuk.
  4. A makarónit ketté tőrjük, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és kevés olajat keverünk hozzá.
  5. Kiolajozott, tűzálló tálba rétegezve lerakjuk a tésztát, a húsos masszát, közé paradicsomkarikákat teszünk, és megszórjuk oreganóval.
  6. A tetejét tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 20 percig sütjük.

A makaróni tésztát a legenda szerint Marco Polo hozta Olaszországba Kínai kalandozásaiból. Hogy ez igaz-e vagy sem, azt senki sem tudja, mindenesetre a történet valódiságát sokan megkérdőjelezik.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

három × 5 =