Húsos rakott makarónit készítünk, melyhez sovány sertéshúst ajánlunk, de természetesen másféle hússal is elkészíthető a recept. A húst csak miután megsütöttük, aztán daráljuk le!
Egyszerű, finom recept, az érthető leírás alapján akár kezdő háziasszonyok is elkészíthetik.
Rakott makaróni recept:
Hozzávalók
- 30 dkg makaróni,
- 40 dkg sovány sertéshús,
- olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 6-8 paradicsom,
- 1 zöldpaprika,
- 2 dl tejföl,
- 15 dkg reszelt sajt,
- pirospaprika,
- oreganó,
- só.
Rakott makaróni elkészítése
- A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és beletesszük a kis kockákra vágott húst.
- Megpirítjuk, majd víz és só hozzáadásával pároljuk.
- Amikor félig megpuhult, beledarabolunk 2 paradicsomot, a paprikát, és készre főzzük, utána ledaráljuk.
- A makarónit ketté tőrjük, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és kevés olajat keverünk hozzá.
- Kiolajozott, tűzálló tálba rétegezve lerakjuk a tésztát, a húsos masszát, közé paradicsomkarikákat teszünk, és megszórjuk oreganóval.
- A tetejét tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 20 percig sütjük.
A makaróni tésztát a legenda szerint Marco Polo hozta Olaszországba Kínai kalandozásaiból. Hogy ez igaz-e vagy sem, azt senki sem tudja, mindenesetre a történet valódiságát sokan megkérdőjelezik.