Rakott krumpli kolbásszal

Ez a rakott krumpli légkeveréses sütőben, kolbásszal, tojással készül, mondhatni hagyományos módon. Ha finom rakott ételt szeretnél, akkor minőségi füstölt kolbászt, vagy parasztkolbászt használj a rakottas elkészítéséhez, mert itt is igaz, hogy az alapanyagok minősége határozza meg főképp az elkészített étel ízét, állagát. Csípős kolbásszal csak akkor állj neki elkészíteni, ha azt mindenki szereti azok közül, akiknek kínálod majd a kész ételt!


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Milyen alternatívája van ennek a receptnek? Megszámlálhatatlan! Készülhet darált hússal, tejszínnel, van sajtos rakott krumpli, sőt vegán rakott krumpli is. Más alapanyagból a rakott káposzta az, ami kiválthatja a hagyományos recept alapján készült rakott burgonyát. Nálunk mindkettő egytálétel nyerő, ezért ezt szoktam őket elkészíteni. Akár ebédre, akár vacsorára kitűnő választás!

Szerintem ez a legfinomabb rakott krumpli recept és még elkészíteni is egyszerű. Ha a tojás és a burgonya megfőtt, csak össze kell állítani egy tűzálló tálban és már mehet is a sütőbe! A szaftot az étel alatt a hozzávalókból kisülő nedvesség és a receptben részletezett tejfölös öntet adja. Hogy könnyedén megcsináld, a recept képekkel és részletes leírással került fel az oldalra. A végén azt is elmondom, milyen könnyedén el tudod rontani ezt az egyszerű receptet.

Rakott krumpli recept

Rakott krumpli légkeverséses sütőben készült
Még valami hiányzik a képről, a recepetből kiderül, hogy mi az

Hozzávalók

  • 1 kg héjában főtt krumpli,
  • 5 db főtt tojás,
  • 40 dkg füstölt kolbász (minőségi!),
  • margarin az edény kikenéséhez és az étel tetejére,
  • 2 dl tejföl,
  • só.

Rakott krumpli elkészítése

  1. A tojást keményre, a krumplit héjában megfőzzük és a kolbászt felszeleteljük.
Rakott krumpli kolbásszal: sós vízben megfőzzük a krumplit
Sós vízben megfőzzük a krumplit
  • A megfőtt tojást és burgonyát ízlés szerint karikákra felszeleteljük.
  • Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, lerakjuk a tálba rétegesen a krumplit, rá a tojást, majd a kolbászt. A margarin helyett vajat vagy olajat is használhatunk az edény belsejének bekenésére.
  • Rakott krumpli kolbásszal: Alulra egy réteg krumplit teszünk
    Alulra egy réteg krumplit teszünk
    Rakott krumpli kolbásszal: második réteg a tojás, harmadik a finom füstölt kolbász
    Második réteg a tojás, harmadik a finom füstölt kolbász
  • Egy kisebb tálban 2 dl tejfölt elkeverünk egy tojással, megsózzuk és az így kapott massza felét a kolbászos rétegre öntjük.
  • Rakott krumpli kolbásszal: meglocsoltuk a tejfölös, tojásos masszával
    Meglocsoltuk a tejfölös, tojásos masszával
  • A tetejére krumpli, arra pedig a tejfölös, tojásos massza és reszelt (csipkedett) margarin kerüljön!
  • Rakott krumpli kolbásszal: a tetejére mehet ismét tejfölös massza és egy kis margarin, aztán irány a sütő!
    A tetejére mehet ismét tejfölös massza és egy kis margarin, aztán irány a sütő!
  • A rakott krumpli sütési ideje 180 C fokon, légkeveréses állásban kb: 45 perc. Akkor van kész, ha a tetején a tejfölös öntet szépen bebarnul, ahogy a fotókon látod.
  • Tálaláskor tejfölt és friss kenyeret kínáljunk hozzá. (Itt van a megoldás, hogy mi hiányzik a lap tetején a képről: A tejföl és a kenyér.)
  • Rakott krumpli kolbásszal: Készen is van, kb.: 45 perc alatt (180 C fokon, légkeveréses sütőben)
    Készen is van, kb.: 45 perc alatt (180 C fokon, légkeveréses sütőben)

    A csipkedett margarin estén nem kell valami nagy dologra gondolni. Ez nem más, mint a margarinból kézzel kicsipkedett darabkák, melyektől finomabb lesz a szaftos rakott krumpli íze.

    Ez egy kipróbált, egyszerű recept, de még így is akadhatnak vele gondok. Azt gondolná az ember, hogy a rakott krumplit nem lehet elrontani. Dehogynem!

    A rakott krumpli kolbásszal is elrontható…

    Főzés előtt hámozd meg a krumplit, akkor biztos hogy íztelen lesz a rakott krumpli. NE TEDD! Ha túlfőzöd, akkor meg kásás, kellemetlen állagú lesz! Ha nem főzöd meg eléggé, akkor a sütőben már nem fog megpuhulni, tehát tedd vissza főni!

    A füstölt kolbász, paraszt kolbász helyett tegyél bele olcsó lecsókolbászt, vagy szafaládét! NE TEDD! Ha nem muszáj, akkor ne tegyél ilyet, szerintem a rakott krumpli kolbásszal az igazi!

    A tökéletes rakott krumpli titka tehát a finomra főzött, jó minőségű krumpli és a minőségi kolbász.

    Összefoglalás

    Rakott krumpli légkeveréses sütőben » kedvenc-receptek.hu

    A rakott krumpli légkeveréses sütőben, kolbásszal, tojással és tejföllel készül, a magyar konyha egyik hagyományos étele. A recept képekkel és részletes leírással olvasható, aki most kezd főzőcskézni, az is bátran belevághat az elkészítésébe!

    Típus: Főétel

    Nemzeti konyha: Magyar

    Előkészítési idő: PT30M

    Főzési idő: PT45M

    Összes idő: PT1H15M

    Hozzávalók:

    • tojás
    • krumpli
    • tejföl
    • margarin
    • füstölt kolbász

    Recept útmutatások: Rakd össze az ételt és tedd be a sütőbe. Nagyjából ennyi a rakott krumpli légkeveréses sütőben történő elkészítésének menete. Részletesen elolvashatod a receptben, amelyben az is kiderül, mi a tökéletes rakott krumpli titka.

    Szerkesztő Értékelése:
    4.27

    Ez teszik, ezt megosztom!

    Szólj hozzá!

    20 + 8 =

    Forró levegős sütő, prémium kategória:

    Cosori webáruház