Ez a rakott krumpli légkeveréses sütőben, kolbásszal, tojással készül, mondhatni hagyományos módon. Ha finom rakott ételt szeretnél, akkor minőségi füstölt kolbászt, vagy parasztkolbászt használj a rakottas elkészítéséhez, mert itt is igaz, hogy az alapanyagok minősége határozza meg főképp az elkészített étel ízét, állagát. Csípős kolbásszal csak akkor állj neki elkészíteni, ha azt mindenki szereti azok közül, akiknek kínálod majd a kész ételt!
Milyen alternatívája van ennek a receptnek? Megszámlálhatatlan! Készülhet darált hússal, tejszínnel, van sajtos rakott krumpli, sőt vegán rakott krumpli is. Más alapanyagból a rakott káposzta az, ami kiválthatja a hagyományos recept alapján készült rakott burgonyát. Nálunk mindkettő egytálétel nyerő, ezért ezt szoktam őket elkészíteni. Akár ebédre, akár vacsorára kitűnő választás!
Szerintem ez a legfinomabb rakott krumpli recept és még elkészíteni is egyszerű. Ha a tojás és a burgonya megfőtt, csak össze kell állítani egy tűzálló tálban és már mehet is a sütőbe! A szaftot az étel alatt a hozzávalókból kisülő nedvesség és a receptben részletezett tejfölös öntet adja. Hogy könnyedén megcsináld, a recept képekkel és részletes leírással került fel az oldalra. A végén azt is elmondom, milyen könnyedén el tudod rontani ezt az egyszerű receptet.
Rakott krumpli recept
Hozzávalók
- 1 kg héjában főtt krumpli,
- 5 db főtt tojás,
- 40 dkg füstölt kolbász (minőségi!),
- margarin az edény kikenéséhez és az étel tetejére,
- 2 dl tejföl,
- só.
Rakott krumpli elkészítése
- A tojást keményre, a krumplit héjában megfőzzük és a kolbászt felszeleteljük.
A csipkedett margarin estén nem kell valami nagy dologra gondolni. Ez nem más, mint a margarinból kézzel kicsipkedett darabkák, melyektől finomabb lesz a szaftos rakott krumpli íze.
Ez egy kipróbált, egyszerű recept, de még így is akadhatnak vele gondok. Azt gondolná az ember, hogy a rakott krumplit nem lehet elrontani. Dehogynem!
A rakott krumpli kolbásszal is elrontható…
Főzés előtt hámozd meg a krumplit, akkor biztos hogy íztelen lesz a rakott krumpli. NE TEDD! Ha túlfőzöd, akkor meg kásás, kellemetlen állagú lesz! Ha nem főzöd meg eléggé, akkor a sütőben már nem fog megpuhulni, tehát tedd vissza főni!
A füstölt kolbász, paraszt kolbász helyett tegyél bele olcsó lecsókolbászt, vagy szafaládét! NE TEDD! Ha nem muszáj, akkor ne tegyél ilyet, szerintem a rakott krumpli kolbásszal az igazi!
A tökéletes rakott krumpli titka tehát a finomra főzött, jó minőségű krumpli és a minőségi kolbász.
Összefoglalás
Rakott krumpli légkeveréses sütőben » kedvenc-receptek.hu
A rakott krumpli légkeveréses sütőben, kolbásszal, tojással és tejföllel készül, a magyar konyha egyik hagyományos étele. A recept képekkel és részletes leírással olvasható, aki most kezd főzőcskézni, az is bátran belevághat az elkészítésébe!
Típus: Főétel
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT30M
Főzési idő: PT45M
Összes idő: PT1H15M
Hozzávalók:
- tojás
- krumpli
- tejföl
- margarin
- füstölt kolbász
Recept útmutatások: Rakd össze az ételt és tedd be a sütőbe. Nagyjából ennyi a rakott krumpli légkeveréses sütőben történő elkészítésének menete. Részletesen elolvashatod a receptben, amelyben az is kiderül, mi a tökéletes rakott krumpli titka.
4.27