Rakott galuska

A rakott galuska recept füstölt hússal készül, a tepsis finomság tetején sajt és tejföl van. Halmozzuk egymásra az összetevőket, majd süssük meg!

Ha igazán finom galuskát szeretnél készíteni ehhez az ételhez, akkor itt van hozzá egy remek nokedli recept!

Akkor vagyunk kész, ha a sütőben megpirult az étel tetején a sajt.

Rakott galuska recept

Hozzávalók

  • 30 dkg főtt füstölt hús,
  • 40 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 12 dkg reszelt sajt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1-2 evőkanál olaj,
  • só.

Rakott galuska elkészítése

  1. A füstölt húst ledaráljuk.
  2. A liszthez hozzáütjük a tojásokat, megsózzuk, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepes sűrűségű galuskatésztát kapjunk.
  3. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, és kifőzzük.
  4. A lecsöpögtetett galuskát kevés olajban átforgatjuk.
  5. A felét egy magas falú tepsibe tesszük, egyenletesen elosztjuk rajta a húst, és rászórjuk a sajt felét.
  6. A maradék galuskával befedjük, leöntjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Forró sütőben pirosra sütjük.

Megmaradt a húsvéti füstölt sonka, tarja? Daráld bele a rakott galuskába!

A galuska akkor finom, ha nem túl kemény és nem túl puha. A nokedli készítés leírásában részletesen elmondtuk, hogyan lesz a legfinomabb az általad készített galuska.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

7 + 4 =