Jénaiban sül a rakott csirkecomb, azonban azt nem mondhatnám hogy olyan kevés műveletből áll össze ez a recept, mint a többi egyszerű rakott ételünk. Külön megpároljuk a csirkecombokat és külön a gombát és a májat.
Amikor az előkészületek megvannak, összerakjuk egy jénai tálban, majd készre sütjük. Lássuk a receptet!
Rakott csirkecomb recept
A hozzávalókat szabadon variálhatod, de a csirkecomb, acsirkemáj és a gomba ne maradjon ki. Négy személyre én ezeket az alapanyagokat használtam:
Hozzávalók
- 30 dkg csirkecomb,
- 15 dkg gomba,
- 5 dkg vöröshagyma,
- 1 csirkemáj,
- 2 tojás,
- 3 evőkanál reszelt sajt,
- 1 kávéskanál mustár,
- majoránna, petrezselyem, só, bors.
A gombás-rakott csirkecomb elkészítése
- A csirkecombokat megmossuk, félbevágjuk, előre besózzuk, fedő alatt pároljuk.
- A megtisztított hagymát, gombát apróra vágjuk, szintén – külön – pároljuk, majd hozzáadjuk a lekapart májat, összevágott petrezselymet.
- Tovább pároljuk, míg a csirkemáj megpuhul.
- Hagyjuk kihülni, majd reszeljünk hozzá 1 főtt tojást, és üssünk bele 1 kisebb tojást.
- Fűszerezzük, dolgozzuk jól össze.
- A töltelék felét jénaiba tesszük, ráhelyezzük a csirkecombokat, fedjük le a maradék töltelékkel, tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és lefedve forró sütőben 30 percig süssük.
- Sült krumplival, rizzsel tálaljuk.