Rakott csirke

Jénaiban sül a rakott csirkecomb, azonban azt nem mondhatnám hogy olyan kevés műveletből áll össze ez a recept, mint a többi egyszerű rakott ételünk. Külön megpároljuk a csirkecombokat és külön a gombát és a májat.

Amikor az előkészületek megvannak, összerakjuk egy jénai tálban, majd készre sütjük. Lássuk a receptet!

Rakott csirkecomb recept

A hozzávalókat szabadon variálhatod, de a csirkecomb, acsirkemáj és a gomba ne maradjon ki. Négy személyre én ezeket az alapanyagokat használtam:

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkecomb,
  • 15 dkg gomba,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 1 csirkemáj,
  • 2 tojás,
  • 3 evőkanál reszelt sajt,
  • 1 kávéskanál mustár,
  • majoránna, petrezselyem, só, bors.

A gombás-rakott csirkecomb elkészítése

  1. A csirkecombokat megmossuk, félbevágjuk, előre besózzuk, fedő alatt pároljuk.
  2. A megtisztított hagymát, gombát apróra vágjuk, szintén – külön – pároljuk, majd hozzáadjuk a lekapart májat, összevágott petrezselymet.
  3. Tovább pároljuk, míg a csirkemáj megpuhul.
  4. Hagyjuk kihülni, majd reszeljünk hozzá 1 főtt tojást, és üssünk bele 1 kisebb tojást.
  5. Fűszerezzük, dolgozzuk jól össze.
  6. A töltelék felét jénaiba tesszük, ráhelyezzük a csirkecombokat, fedjük le a maradék töltelékkel, tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és lefedve forró sütőben 30 percig süssük.
  7. Sült krumplival, rizzsel tálaljuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

9 + hét =