Rakott csirke

Jénaiban sütjük meg a rakott csirkét, de nem mondhatnám hogy olyan kevés műveletből áll össze ez a recept, mint a többi egyszerű rakott ételünk. Külön megpároljuk a csirkecombokat és külön a gombát és a májat. Amikor az előkészületek megvannak, összerakjuk egy jénai tálban, majd készre sütjük. Nagyjából így fog kinézni:
Rakott csirke sült krumplival, rizzsel

Rakott csirke receptje

Hozzávalók

30 dkg csirkecomb,
15 dkg gomba,
5 dkg vöröshagyma,
1 csirkemáj,
2 tojás,
3 evőkanál reszelt sajt,
1 kávéskanál mustár,
majoránna, petrezselyem, só, bors.

Az étel elkészítése

A csirkecombokat megmossuk, félbevágjuk, előre besózzuk, fedő alatt pároljuk.
A megtisztított hagymát, gombát apróra vágjuk, szintén – külön – pároljuk, majd hozzáadjuk a lekapart májat, összevágott petrezselymet.
Tovább pároljuk, míg a csirkemáj megpuhul.
Hagyjuk kihülni, majd reszeljünk hozzá 1 főtt tojást, és üssünk bele 1 kisebb tojást.
Fűszerezzük, dolgozzuk jól össze.
A töltelék felét jénaiba tesszük, ráhelyezzük a csirkecombokat, fedjük le a maradék töltelékkel, tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és lefedve forró sütőben 30 percig süssük.
Sült krumplival, rizzsel tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + 12 =

Scroll to top