Paradicsomos-húsos lasagne

Paradicsomos-húsos lasagneA paradicsomos-húsos lasagne egy tepsiben rétegezett, sajtos rakott étel, kiváló olasz eredetű pasta! A hozzávalókat rétegeljük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk és mehet is a forró sütőbe!

Egyszerű húsos lasagne recept

A tészta elkészítésével most nem foglalkozunk, a lasagne tésztát boltban vesszük, így sok időt megspórolunk.

Hozzávalók

  • 1 csomag lasagne tészta,
  • 50 dkg füstölt sajt,
  • 40 dkg darált hús (sertés, borjú),
  • 40 dkg paradicsom,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • olaj, vaj,
  • só, bors, oregano.

Elkészítése

  1. A tésztát megfőzzük.
  2. A megtisztított paradicsomokat meghámozzuk, feldaraboljuk.
  3. A töltelékhez kevés olajban világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a darált húst és együtt megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, sóval, borssal, oreganoval, zúzott fokhagymával fűszerezzük az egyszerű húsos lasagne ragut.
  5. Fedő alatt megpároljuk és közben néha megkeverjük. Szükség esetén kevés vizet adjunk hozzá, nehogy leégjen!
  6. Egy tepsit kikenünk alaposan vajjal, az aljára terítünk egy réteg tésztát, erre egy réteg paradicsomos-húsos ragut, majd egy réteg reszelt sajtot.
  7. Megint egy réteg lasagne tészta, ragu, sajt. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok elfogynak.
  8. Az utolsó előtti réteg lehetőleg tészta legyen, hogy aztán a tetejét jól megszórhassuk reszelt sajttal.
  9. Forró sütőben kb.: 20 perc alatt megsütjük.

Fotó: pixabay

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenkettő − 1 =