A paradicsomos-húsos lasagne egy tepsiben rétegezett, sajtos rakott étel, kiváló olasz eredetű pasta! A hozzávalókat rétegeljük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk és mehet is a forró sütőbe!
Egyszerű húsos lasagne recept
A tészta elkészítésével most nem foglalkozunk, a lasagne tésztát boltban vesszük, így sok időt megspórolunk.
Hozzávalók
- 1 csomag lasagne tészta,
- 50 dkg füstölt sajt,
- 40 dkg darált hús (sertés, borjú),
- 40 dkg paradicsom,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- olaj, vaj,
- só, bors, oregano.
Elkészítése
- A tésztát megfőzzük.
- A megtisztított paradicsomokat meghámozzuk, feldaraboljuk.
- A töltelékhez kevés olajban világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a darált húst és együtt megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, sóval, borssal, oreganoval, zúzott fokhagymával fűszerezzük az egyszerű húsos lasagne ragut.
- Fedő alatt megpároljuk és közben néha megkeverjük. Szükség esetén kevés vizet adjunk hozzá, nehogy leégjen!
- Egy tepsit kikenünk alaposan vajjal, az aljára terítünk egy réteg tésztát, erre egy réteg paradicsomos-húsos ragut, majd egy réteg reszelt sajtot.
- Megint egy réteg lasagne tészta, ragu, sajt. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok elfogynak.
- Az utolsó előtti réteg lehetőleg tészta legyen, hogy aztán a tetejét jól megszórhassuk reszelt sajttal.
- Forró sütőben kb.: 20 perc alatt megsütjük.
Fotó: pixabay