Házmester burgonya

Pirosra sült házmester burgonyaA házmester burgonya receptje pofonegyszerű. Héjában megfőzzük a burgonyát, majd lereszeljük. Megpirítjuk, majd tepsiben a sajttal pirosra sütjük.

Házmester burgonya hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1,2 kg burgonya,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 15 dkg köményes sajt,
  • 3 dkg vaj,
  • 3 dkg zsemlemorzsa,
  • 2-3 evőkanál olaj,

Házmester burgonya elkészítése

  1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, és lereszeljük.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, és aranysárgára pirítjuk.
  3. A hagymára borítjuk a reszelt burgonyát, megsózzuk, és néhány percig pirítjuk.
  4. Kivajazott, morzsával kikent tepsibe tesszük a burgonyát a tetejét betakarjuk sajtszeletekkel, majd meglocsoljuk olvasztott vajjal, és forró sütőben pirosra sütjük.

 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 1 =

Scroll to top