A házmester burgonya receptje pofonegyszerű. Héjában megfőzzük a burgonyát, majd lereszeljük. Megpirítjuk, majd tepsiben a sajttal pirosra sütjük.
Házmester burgonya hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 1,2 kg burgonya,
- 1 fej vöröshagyma,
- 15 dkg köményes sajt,
- 3 dkg vaj,
- 3 dkg zsemlemorzsa,
- 2-3 evőkanál olaj,
- só
Házmester burgonya elkészítése
- A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, és lereszeljük.
- Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, és aranysárgára pirítjuk.
- A hagymára borítjuk a reszelt burgonyát, megsózzuk, és néhány percig pirítjuk.
- Kivajazott, morzsával kikent tepsibe tesszük a burgonyát a tetejét betakarjuk sajtszeletekkel, majd meglocsoljuk olvasztott vajjal, és forró sütőben pirosra sütjük.