Házmester burgonya

Pirosra sült házmester burgonyaA házmester burgonya receptje pofonegyszerű. Héjában megfőzzük a burgonyát, majd lereszeljük. Megpirítjuk, majd tepsiben a sajttal pirosra sütjük.

Házmester burgonya hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1,2 kg burgonya,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 15 dkg köményes sajt,
  • 3 dkg vaj,
  • 3 dkg zsemlemorzsa,
  • 2-3 evőkanál olaj,

Házmester burgonya elkészítése

  1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, és lereszeljük.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, és aranysárgára pirítjuk.
  3. A hagymára borítjuk a reszelt burgonyát, megsózzuk, és néhány percig pirítjuk.
  4. Kivajazott, morzsával kikent tepsibe tesszük a burgonyát a tetejét betakarjuk sajtszeletekkel, majd meglocsoljuk olvasztott vajjal, és forró sütőben pirosra sütjük.

 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 1 =

Scroll to top