A házias rakott krumpli (rakott krumpli) 20 perc alatt megsül, és tele van magyaros ízekkel. A szalonnás, tejfölös, kolbászos rakott étel nem fogyókúrázóknak való. Sajnos…
Házias rakott krumpli (rakott burgonya) hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 1,2 kg burgonya,
- 8 dkg füstölt szalonna,
- 20 dkg füstölt kolbász,
- 5 db főtt tojás,
- 3 dl tejföl,
- só,
- bors.
Házias rakott burgonya (rakott krumpli) elkészítése
- A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
- A kockára vágott füstölt szalonnát megsütjük, zsírjával kikenünk egy magas falú tepsit, és belerakjuk a burgonya felét.
- Ráhelyezzük a karikára vágott füstölt kolbászt, a tojáskarikákat, és rászórjuk a kisütött szalonnát.
- Tejföllel meglocsoljuk, és betakarjuk a maradék burgonyával.
- A tetejére tejfölt csurgatunk, és mérsékelten meleg sütőben 15-20 percig sütjük.
- A tejfölből sosem elég, így tálaláskor kínálhatunk a házias rakott burgonyához tejfölt.
Hasonlít a kolbászos rakott krumpli receptjéhez, de azért mégis más! Abban nincs szalonna és mások az adagok. De ha szalonna nélkül ennél egy finom rakott krumplit, kattints a linkre és máris megnézheted a receptet.
Tipp√: A burgonyát a héjában kell megfőzni, egész más íze lesz. Ha meghámozzuk főzés előtt, akkor lehet hogy víz ízű lesz.