Házias rakott burgonya

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Rakott burgonya, rakott krumpli|kedvenc-receptek.hu (sajtos, tojásos, kolbászos, szalonnás)A házias rakott burgonya (rakott krumpli) 20 perc alatt megsül, és tele van magyaros ízekkel. A szalonnás, tejfölös, kolbászos rakott étel nem fogyókúrázóknak való. Sajnos…

Házias rakott burgonya (rakott krumpli) hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1,2 kg burgonya,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 20 dkg füstölt kolbász,
  • 5 db főtt tojás,
  • 3 dl tejföl,
  • só,
  • bors.

Házias rakott burgonya (rakott krumpli) elkészítése

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
  2. A kockára vágott füstölt szalonnát megsütjük, zsírjával kikenünk egy magas falú tepsit, és belerakjuk a burgonya felét.
  3. Ráhelyezzük a karikára vágott füstölt kolbászt, a tojáskarikákat, és rászórjuk a kisütött szalonnát.
  4. Tejföllel meglocsoljuk, és betakarjuk a maradék burgonyával.
  5. A tetejére tejfölt csurgatunk, és mérsékelten meleg sütőben 15-20 percig sütjük.
  6. A tejfölből sosem elég, így tálaláskor kínálhatunk a házias rakott burgonyához tejfölt.

Tipp√: A burgonyát a héjában kell megfőzni, egész más íze lesz. Ha meghámozzuk főzés előtt, akkor lehet hogy víz ízű lesz.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Rakott ételek sütőben Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 9 =