Mi az a gomolyatúró?
A gomolyatúró általában juhtejből készül, a juhsajt éretlen alapanyaga, a sajtkészítés során a tejből kicsapódott fehérje.
És mi az a puliszka?
Puliszka = kukoricakása, kukoricából készült kásás étel.
Gomolyatúrós rakott puliszka recept
Hozzávalók
- 15 dkg kukoricaliszt,
- 20 dkg gomolyatúró,
- 10 dkg vaj,
- 12 dkg füstölt szalonna,
- só.
Gomolyatúrós rakott puliszka elkészítése
- A kukoricalisztet átszitáljuk.
- Kétszer annyi enyhén sós vizet teszünk fel főni, mint amennyi a kukoricaliszt mennyisége.
- Amikor a víz forr, állandóan kevergetve vékony sugárban beleszórjuk a kukoricalisztet.
- Gyorsan kell keverni, hogy ne csomósodjon össze.
- Amikor sűrűsödni kezd, takaréklángon kb. 15 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat.
- Olvasztott vajba mártogatott kanállal kiszaggatjuk, és kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük.
- Meglocsoljuk olvasztott vajjal, meghintjük elmorzsolt gomolyatúróval, és elosztjuk rajta a kockára vágott, megpirított füstölt szalonnát.
- Közepes hőmérsékletű sütőben jól átforrósítjuk.