Gomolyatúrós rakott puliszka

Mi az a gomolyatúró?

A gomolyatúró általában juhtejből készül, a juhsajt éretlen alapanyaga, a sajtkészítés során a tejből kicsapódott fehérje.

És mi az a puliszka?

Puliszka = kukoricakása, kukoricából készült kásás étel.

Gomolyatúrós rakott puliszka recept

Hozzávalók

  • 15 dkg kukoricaliszt,
  • 20 dkg gomolyatúró,
  • 10 dkg vaj,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • só.

Gomolyatúrós rakott puliszka elkészítése

  1. A kukoricalisztet átszitáljuk.
  2. Kétszer annyi enyhén sós vizet teszünk fel főni, mint amennyi a kukoricaliszt mennyisége.
  3. Amikor a víz forr, állandóan kevergetve vékony sugárban beleszórjuk a kukoricalisztet.
  4. Gyorsan kell keverni, hogy ne csomósodjon össze.
  5. Amikor sűrűsödni kezd, takaréklángon kb. 15 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat.
  6. Olvasztott vajba mártogatott kanállal kiszaggatjuk, és kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük.
  7. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, meghintjük elmorzsolt gomolyatúróval, és elosztjuk rajta a kockára vágott, megpirított füstölt szalonnát.
  8. Közepes hőmérsékletű sütőben jól átforrósítjuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × kettő =

Scroll to top