Gomolyatúrós rakott puliszka

Mi az a gomolyatúró?

A gomolyatúró általában juhtejből készül, a juhsajt éretlen alapanyaga, a sajtkészítés során a tejből kicsapódott fehérje.

És mi az a puliszka?

Puliszka = kukoricakása, kukoricából készült kásás étel.

Gomolyatúrós rakott puliszka recept

Hozzávalók

  • 15 dkg kukoricaliszt,
  • 20 dkg gomolyatúró,
  • 10 dkg vaj,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • só.

Gomolyatúrós rakott puliszka elkészítése

  1. A kukoricalisztet átszitáljuk.
  2. Kétszer annyi enyhén sós vizet teszünk fel főni, mint amennyi a kukoricaliszt mennyisége.
  3. Amikor a víz forr, állandóan kevergetve vékony sugárban beleszórjuk a kukoricalisztet.
  4. Gyorsan kell keverni, hogy ne csomósodjon össze.
  5. Amikor sűrűsödni kezd, takaréklángon kb. 15 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat.
  6. Olvasztott vajba mártogatott kanállal kiszaggatjuk, és kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük.
  7. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, meghintjük elmorzsolt gomolyatúróval, és elosztjuk rajta a kockára vágott, megpirított füstölt szalonnát.
  8. Közepes hőmérsékletű sütőben jól átforrósítjuk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt × 5 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close