Fűszeres sonkás makaróni

Recept:

Ha elmentek a locsolók, ehetünk egy kis fűszeres sonkás makarónit. Ezzel búcsúzunk húsvét ünnepétől, a következő receptjeink friss tavaszi ételek lesznek.

A makrónit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. Az apró kockára vágott sonkát sóval, borssal,szerecsendióval, és kakukkfűvel fűszerezzük, majd hozzákeverjük a párolt zöldborsót és a kifőtt makarónit. Az olvasztott vajjal jól összekeverjük, majd az egészet tűzálló tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben jól átforrósítjuk.

Hozzávalók

  • 30 dkg makaróni,
  • 12 dkg zöldborsó,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 25 dkg főtt füstölt sonka,
  • 5 dkg vaj,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • őrölt bors,
  • szerecsendió,
  • kakukkfű,
  • só.

Tálalás

Rakott ételként szeljük fel.

Trükk

Addig forrósítjuk a sütőben, amíg a sajt meg nem barnul a tetején.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + tizenkilenc =

Scroll to top