Fűszeres sonkás makaróni

Recept:

Ha elmentek a locsolók, ehetünk egy kis fűszeres sonkás makarónit. Ezzel búcsúzunk húsvét ünnepétől, a következő receptjeink friss tavaszi ételek lesznek.

A makrónit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. Az apró kockára vágott sonkát sóval, borssal,szerecsendióval, és kakukkfűvel fűszerezzük, majd hozzákeverjük a párolt zöldborsót és a kifőtt makarónit. Az olvasztott vajjal jól összekeverjük, majd az egészet tűzálló tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben jól átforrósítjuk.

Hozzávalók

  • 30 dkg makaróni,
  • 12 dkg zöldborsó,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 25 dkg főtt füstölt sonka,
  • 5 dkg vaj,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • őrölt bors,
  • szerecsendió,
  • kakukkfű,
  • só.

Tálalás

Rakott ételként szeljük fel.

Trükk

Addig forrósítjuk a sütőben, amíg a sajt meg nem barnul a tetején.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

három + 20 =

Scroll to top