Ebben a tepsis rakott ételben egy csepp hús sincs. Van benne viszont 6 darab tojás: négy főtt és kettő nyers…
Francia tepsis burgonya
Hozzávalók
- 1,2 kg burgonya,
- 4 tojás,
- 2 főtt tojás,
- 5 dkg vaj,
- 4 dkg zsemlemorzsa,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 3 dl tejföl,
- őrölt szerecsendió
- bors,
- só.
Így készítjük a tepsis burgonyát franciásan
- A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és karikára vágjuk.
- A tojássárgákat összekeverjük a tejföllel és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
- Beletesszük a burgonyát, és óvatosan, hogy ne törjön, összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezt is a burgonyához adjuk.
- Végül hozzákeverjük a főtt tojáskarikákat is.
- Kivajazott tepsibe öntjük a burgonyás masszát, zsemlemorzsát és reszelt sajtot szórunk a tetejére, és közepes hőmérsékletű sütőben pirosra sütjük.
Illusztráció: Flickr