Francia tepsis burgonya

Ebben a tepsis rakott ételben egy csepp hús sincs. Van benne viszont 6 darab tojás: négy főtt és kettő nyers…
Francia tepsis burgonya

Francia tepsis burgonya

Hozzávalók

  • 1,2 kg burgonya,
  • 4 tojás,
  • 2 főtt tojás,
  • 5 dkg vaj,
  • 4 dkg zsemlemorzsa,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 3 dl tejföl,
  • őrölt szerecsendió
  • bors,
  • só.

Így készítjük a tepsis burgonyát franciásan

  1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és karikára vágjuk.
  2. A tojássárgákat összekeverjük a tejföllel és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  3. Beletesszük a burgonyát, és óvatosan, hogy ne törjön, összekeverjük.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezt is a burgonyához adjuk.
  5. Végül hozzákeverjük a főtt tojáskarikákat is.
  6. Kivajazott tepsibe öntjük a burgonyás masszát, zsemlemorzsát és reszelt sajtot szórunk a tetejére, és közepes hőmérsékletű sütőben pirosra sütjük.

Illusztráció: Flickr

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + 9 =

Scroll to top