Francia tepsis burgonya

Ebben a tepsis rakott ételben egy csepp hús sincs. Van benne viszont 6 darab tojás: négy főtt és kettő nyers…
Francia tepsis burgonya

Francia tepsis burgonya

Hozzávalók

  • 1,2 kg burgonya,
  • 4 tojás,
  • 2 főtt tojás,
  • 5 dkg vaj,
  • 4 dkg zsemlemorzsa,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 3 dl tejföl,
  • őrölt szerecsendió
  • bors,
  • só.

Így készítjük a tepsis burgonyát franciásan

  1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és karikára vágjuk.
  2. A tojássárgákat összekeverjük a tejföllel és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  3. Beletesszük a burgonyát, és óvatosan, hogy ne törjön, összekeverjük.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezt is a burgonyához adjuk.
  5. Végül hozzákeverjük a főtt tojáskarikákat is.
  6. Kivajazott tepsibe öntjük a burgonyás masszát, zsemlemorzsát és reszelt sajtot szórunk a tetejére, és közepes hőmérsékletű sütőben pirosra sütjük.

Illusztráció: Flickr

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 14 =

Scroll to top