Darált húsos rakott karfiol

Darált húsos rakott karfiol recept
Egyszerű, finom és hamar készen is van a karfiolos rakottas.

Ez a darált húsos rakott karfiol recept az egyik legegyszerűbben elkészíthető rakott étel, ami nem mellesleg még finom is. Ha sajttal és baconnal készítenél rakott karfiolt, akkor inkább ezt a receptet nézd meg: rakott karfiol sajttal és baconnel.

De térjünk vissza a darált húsos változatra! Mitől egyszerű ez a recept? Ha tudsz rizst főzni, hagymát pirítani, akkor a nehezén már túl is vagy. Ez a két “legbonyolultabb” folyamat az étel elkészítése során.

Próbáld ki te is ezt a könnyen elkészíthető rakott karfiol darált hússal receptet, amit pontos mennyiségekkel és részletes leírással és fényképekkel adok meg.

Darált húsos rakott karfiol recept

Zsiradéknak mangalica zsírt adtam meg a receptben, de nyilván használhatsz mást is. Az edény kikenéséhez például margarint.

Hozzávalók

  • 60 dkg karfiol,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg darált hús (én darált sertés combot használtam),
  • 2 teáskanál ételízesítő,
  • 1,5 dl rizs
  • só,
  • bors,
  • 1-2 evőkanálnyi mangalica zsír.

Így készül a rakott karfiol darált hússal

  1. A megtisztított, virágjaira szedett karfiolt tedd fel egy lábasban főni. A főzővízbe ízlés szerint szórj ételízesítőt, vagy sót. (Én az előbbi mellett döntöttem.)

    Főzd meg a karfiolt
    Főzd meg a karfiolt
  2. Vágd fel a vöröshagymát apróra, olvaszd fel a zsírt, kezd el dinsztelni a hagymát.
  3. Amikor üveges a hagyma, add hozzá a pirospaprikát, majd nyomban utána a darált húst. Sóval, borssal ízesítsd, pirítsd készre.

    Pirítsd meg a darált húst!
    Mielőtt a tűzálló tálba teszed, pirítsd meg a darált húst
  4. Készítsd el a rizst mikróban vagy a következők szerint: kevés zsíron pirítsd meg a 1,5 dl rizst, sóval és borssal ízesítsd, majd dupla adag vízzel öntsd fel. Kis lángon negyed órán át főzd, illetve addig, míg a rizs teljesen magába szívja a vizet. Ezután lefedve tedd félre.
  5. Az edényedet, amiben az ételt megsütöd, vékonyan kend ki a mangalica zsírral, vagy margarinnal.
  6. Szűrd le a megfőtt karfiolt, majd felét rakd egy tűzálló tál, vagy jénai aljára, nagyjából egyenletesen elrendezve.
  7. Ha kell, vágd kicsit össze, nem kellenek az öklömnyi karfiol darabok a darált húsos rakott karfiolba.
  8. A következő réteg legyen a rizs, szépen egyengesd el a tálban.
  9. Ezután jön a korábban elkészített, pirított darált hús, rakd rá, majd a tetejére tedd rá a maradék karfiolt.

    Karfiol, rizs, darált hús, karfiol: így rétegezz
    Karfiol, rizs, darált hús, karfiol: így rétegezz
  10. A felső réteg karfiolt locsold meg tejföle, majd kb.: 25 perc alatt 180 fokon, légkeveréses állásba tett sütőben süsd szép barnára a darált húsos rakott karfiolt.Tejfölel locsold meg a tetejét sütés előtt
  11. Tálaláskor friss tejfölt és fehér kenyeret kínálj mellé. Isteni lesz!

Darált húsos rakott karfiol receptJó étvágyat kívánok hozzá!


Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Darált húsos rakott karfiol recept
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + 3 =

Scroll to top