Darált húsos rakott karfiol

Ez a darált húsos rakott karfiol recept az egyik legegyszerűbben elkészíthető rakott étel, ami nem mellesleg még finom is. Ha sajttal és baconnal készítenél rakott karfiolt, akkor inkább ezt a receptet nézd meg: rakott karfiol sajttal és baconnel.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


De térjünk vissza a darált húsos változatra! Mitől egyszerű ez a recept? Ha tudsz rizst főzni, hagymát pirítani, akkor a nehezén már túl is vagy. Ez a két „legbonyolultabb” folyamat az étel elkészítése során.

Próbáld ki te is ezt a könnyen elkészíthető, isteni rakott karfiol receptet, amit pontos mennyiségekkel és részletes leírással és fényképekkel adok meg.

Darált húsos rakott karfiol recept

Zsiradéknak mangalica zsírt adtam meg a receptben, de nyilván használhatsz mást is. Az edény kikenéséhez például margarint.

Hozzávalók

  • 60 dkg karfiol,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg darált hús (én darált sertés combot használtam),
  • 2 teáskanál ételízesítő,
  • 1,5 dl rizs
  • só,
  • bors,
  • 1-2 evőkanálnyi mangalica zsír.

Így készül a rakott karfiol darált hússal

  1. A megtisztított, virágjaira szedett karfiolt tedd fel egy lábasban főni. A főzővízbe ízlés szerint szórj ételízesítőt, vagy sót. (Én az előbbi mellett döntöttem.)
Főzd meg a karfiolt
Főzd meg a karfiolt
  • Vágd fel a vöröshagymát apróra, olvaszd fel a zsírt, kezd el dinsztelni a hagymát.
  • Amikor üveges a hagyma, add hozzá a pirospaprikát, majd nyomban utána a darált húst. Sóval, borssal ízesítsd, pirítsd készre.
  • Pirítsd meg a darált húst!
    Mielőtt a tűzálló tálba teszed, pirítsd meg a darált húst
  • Készítsd el a rizst mikróban vagy a következők szerint: kevés zsíron pirítsd meg a 1,5 dl rizst, sóval és borssal ízesítsd, majd dupla adag vízzel öntsd fel. Kis lángon negyed órán át főzd, illetve addig, míg a rizs teljesen magába szívja a vizet. Ezután lefedve tedd félre.
  • Az edényedet, amiben az ételt megsütöd, vékonyan kend ki a mangalica zsírral, vagy margarinnal.
  • Szűrd le a megfőtt karfiolt, majd felét rakd egy tűzálló tál, vagy jénai aljára, nagyjából egyenletesen elrendezve.
  • Ha kell, vágd kicsit össze, nem kellenek az öklömnyi karfiol darabok a darált húsos rakott karfiolba.
  • A következő réteg legyen a rizs, szépen egyengesd el a tálban.
  • Ezután jön a korábban elkészített, pirított darált hús, rakd rá, majd a tetejére tedd rá a maradék karfiolt.
  • Karfiol, rizs, darált hús, karfiol: így rétegezz
    Karfiol, rizs, darált hús, karfiol: így rétegezz
  • A felső réteg karfiolt locsold meg tejföle, majd kb.: 25 perc alatt 180 fokon, légkeveréses állásba tett sütőben süsd szép barnára a darált húsos rakott karfiolt.Tejfölel locsold meg a tetejét sütés előtt
  • Tálaláskor friss tejfölt és fehér kenyeret kínálj mellé. Isteni lesz!
  • Darált húsos rakott karfiol recept

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Összefoglaló

    Darált húsos rakott karfiol recept

    Isteni darált húsos rakott karfiol: egyszerű és mégis nagyon finom. Recept képekkel, pontos mennyiségekkel. Nézd meg a receptet!

    Típus: Főétel

    Nemzeti konyha: Magyar

    Előkészítési idő: PT35M

    Főzési idő: PT25M

    Összes idő: PT1H

    Hozzávalók:

    • karfiol
    • tejföl
    • vöröshagyma
    • darált hús
    • ételízesítő
    • bors
    • rizs
    • mangalica zsír

    Recept útmutatások: Rakd össze az isteni rakott karfiol összetevőit egy tűzálló tálba, majd sütőben süsd készre!

    Szerkesztő Értékelése:
    9.43

    Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!

    Ez teszik, ezt megosztom!

    Szólj hozzá!

    tíz − 3 =

    Forró levegős sütő, prémium kategória:

    Cosori webáruház