Almás csirke

Ez a recept annyira egyszerű, hogy bárki el tudja készíteni az almás csirkét a leírás alapján. Pár dolgot – nyilván almát és csirkét is – összedobálunk a tálba és megsütjük. Persze nem ilyen egyszerű, de majdnem! Az almás csirke következik:

Almás csirke recept

Hozzávalók

1 kg-os csirke,
1 kg alma,
3 dkg vaj,
őrölt fehér bors,
só.

Almás csirke elkészítése

A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, és borssal megszórjuk.
Egy tűzálló tálat alufóliával kibélelünk, vékonyan vajjal megkenjük, és rászórjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott alma felét.
Sorban ráhelyezzük a csirkedarabokat, majd befedjük a maradék almaszeletekkel.
Ráhajtogatjuk a fóliát úgy, hogy légmentesen záródjon, majd közép meleg sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Tálaláskor a csirke mellé tesszük az almát, és párolt rizzsel kínáljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 5 =

Scroll to top