Sós palacsinta

Sós palacsintaEz a hetünk a palacsinta jegyében fog eltelni. Ma a sós palacsintával nyitunk, holnap már egy töltött palacsinta lesz porondon. A strandokon, a palacsintázókban nagy sikerű sós, vagy akár édes étel remélhetőleg látogatóink körében is sikert arat.

A tojásokat habverővel felverjük, hozzáadunk annyi lisztet, amennyit felvesz, alaposan összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a maradék tejet, lisztet, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd közvetlenül sütés előtt annyi szódavízet adunk hozzá, hogy sűrűbb tésztát kapjunk. Olajozot serpenyőbe vastagabb palacsintákat sütünk belőle.

Hozzávalók

  • 2 tojás,
  • 2 dl tej,
  • 25 dkg liszt,
  • szódavíz,
  • őrölt bors,
  • só,
  • olaj.

Tálalás

A sós palacsinta önmagában is finom, de darált hússal, gombával, vagy párolt zöldségekkel is megtölthetjük, vagy felhasználhatjuk más ételek alapanyagaként.

Trükk

A palacsinta lehet sós vagy édes. Attől függ, hogy miként tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét − 6 =

Scroll to top