
Sonkával rakott palacsinta hozzávalói, elkészítésének leírása. A húsvéti sonkás ételek egyhangúságát dobhatjuk fel ezzel a tésztafélével, melynek az elkészítését palacsintasütéssel kezdjük. A sós palacsinta készítésének leírása itt található.
Sonkával rakott palacsinta hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 20 dkg füstölt sonka,
- 12 db sós palacsinta
- 3 dkg vaj,
- 3 dkg liszt,
- 2 dl tej,
- 2 dl tejföl,
- 1 tojás,
- 8 dkg sajt,
- őrölt bors,
- só.
Sonkával rakott palacsinta elkészítése
- A füstölt sonkát daráljuk le, vagy kockázzuk apróra.
- A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, forró tejjel felengedjük és habverővel sűrű mártássá keverjük.
- A tűzről levéve langyosra hűtjük, hozzákeverjük a tejfölt, a tojássárgáját, a darált füstölt sonkát, majd sóval és borssal ízesítjük, végül belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A sonkakrémmel megkent palacsintákat olajjal kikent tűzálló tálba egymásra rakjuk úgy, hogy a legaljára és a tetejére is palacsinta kerüljön.
- Meglocsoljuk egy dl tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben kb.: 10 perc alatt barnára sütjük.
- Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A húsvét hagyományos ételei a bárány, a kalács a sonka és a tojás. Utóbbi kettőt használtuk fel a hagyományosnak nem mondható, ám rendkívül finom sonkával rakott palacsinta elkészítéséhez.