Sonkával rakott palacsinta

 

Sós palacsinta
A sonkával rakott palacsintához sós palacsintát készítünk

Sonkával rakott palacsinta hozzávalói, elkészítésének leírása. A húsvéti sonkás ételek egyhangúságát dobhatjuk fel ezzel a tésztafélével, melynek az elkészítését palacsintasütéssel kezdjük. A sós palacsinta készítésének leírása itt található.

Sonkával rakott palacsinta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt sonka,
  • 12 db sós palacsinta
  • 3 dkg vaj,
  • 3 dkg liszt,
  • 2 dl tej,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 tojás,
  • 8 dkg sajt,
  • őrölt bors,
  • só.

Sonkával rakott palacsinta elkészítése

  1. A füstölt sonkát daráljuk le, vagy kockázzuk apróra.
  2. A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, forró tejjel felengedjük és habverővel sűrű mártássá keverjük.
  3. A tűzről levéve langyosra hűtjük, hozzákeverjük a tejfölt, a tojássárgáját, a darált füstölt sonkát, majd sóval és borssal ízesítjük, végül belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. A sonkakrémmel megkent palacsintákat olajjal kikent tűzálló tálba egymásra rakjuk úgy, hogy a legaljára és a tetejére is palacsinta kerüljön.
  5. Meglocsoljuk egy dl tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben kb.: 10 perc alatt barnára sütjük.
  6. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A húsvét hagyományos ételei a bárány, a kalács a sonka és a tojás. Utóbbi kettőt használtuk fel a hagyományosnak nem mondható, ám rendkívül finom sonkával rakott palacsinta elkészítéséhez.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 1 =

Scroll to top