A rakott túrós palacsinta krémes öntettel receptje viszonylag hosszú, de azért nem kell megijedni tőle: sütünk nyolc – tíz palacsintát, beletöltjük a túrókrémet, tűzálló tálba tesszük, vanília öntettel leöntjük és megsütjük. A „sima” túrós palacsinta is nagyon finom, ha hagyományosan készítjük, ám ez a recept egy igazi különleges csemegét takar, amit érdemes kipróbálni!
A palacsinta sütése előtt győződjünk meg róla, hogy a tészta megfelelő sűrűségű-e. Ez úgy tudjuk megtenni, hogy egy evőkanalat belemártunk a tésztába. Ha a kanalat kiemelve a massza vékony filmréteget képez a kanálon, akkor a palacsinta tészta rendben van. Ha kétségeid vannak a palacsinta elkészítésével, itt egy egyszerű palacsinta recept!
Az édesség receptjét Arató Kati küldte Harkáról. Köszönjük!
Rakott túrós palacsinta krémes öntettel: hozzávalók, elkészítés
Hozzávalók
Palacsinta tészta
- 12,5 dkg liszt,
- 1 csipet só,
- 2 tojás,
- 2,5 dl tej,
- 1 evőkanál olaj,
- 1 evőkanál rum.
Töltelék
- 5 dkg mazsola,
- 2 evőkanál rum,
- 25 dkg túró,
- 3 evőkanál margarin,
- 2 tojás,
- 10 dkg cukor,
- 1 citrom reszelt héja.
Vanília öntet
- 1 tojás,
- 3 dkg cukor,
- 1 vaníliás cukor,
- 1 dl tej,
- porcukor a szóráshoz.
Így készül a rakott túrós palacsinta vanília öntettel
- A palacsinta alaprecept szerint a tésztához a lisztet, a sót tálba tesszük, a tojásokat belekeverjük, majd apránként hozzáadva a tejjel simára keverjük.
- Hozzáöntünk annyi buborékos ásványvizet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjunk. letakarjuk, és pihentetjük.
- A töltelékhez a mazsolát megmossuk, szárazra csöpögtetjük, és meglocsoljuk rummal.
- A túrót áttörjük.
- A teljes mennyiségből elvett margarinnal kikenünk egy sütőedényt.
- A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük.
- A maradék margarint, a tojások sárgáját, és a cukrot habosra keverjük.
- Beletesszük a túrót, a citrom héját, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot, végül a rumos mazsolát.
- A palacsintatésztát olajjal vékonyan kikent sütőedényben kisütjük, kb. 8-10 vékony palacsintát sütünk.
- A sütőt előmelegítjük 200 C fokra, arányosan elosztva a túrókrémmel megkenünk minden palacsintát, feltekerjük, majd félbe vágjuk, és vágott felületükkel felfelé, kissé egymásra csúsztatva beleállítjuk a sütőedénybe.
- Az öntethez simára keverjük a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, és a tejjel.
- A palacsintákra locsoljuk, és forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, ha megsült kivesszük a sütőből, és tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Kedvet kaptál a rakott túrós palacsinta krémes öntettel elkészítéshez? Ha a palacsinta tészta sütése nem okoz gondot, akkor a recept többi része már nem lehet probléma.
A receptet képpel tettük közé, köszönet a beküldőnek!
+ Egy tipp √ azoknak, akik nem szeretik az édes palacsintát: Gombakrémes palacsinta recept