Rakott túrós palacsinta

A rakott túrós palacsinta krémes öntettel receptje viszonylag hosszú, de azért nem kell megijedni tőle: sütünk nyolc – tíz palacsintát, beletöltjük a túrókrémet, tűzálló tálba tesszük, vanília öntettel leöntjük és megsütjük. A „sima” túrós palacsinta is nagyon finom, ha hagyományosan készítjük, ám ez a recept egy igazi különleges csemegét takar, amit érdemes kipróbálni!

A palacsinta sütése előtt győződjünk meg róla, hogy a tészta megfelelő sűrűségű-e. Ez úgy tudjuk megtenni, hogy egy evőkanalat belemártunk a tésztába. Ha a kanalat kiemelve a massza vékony filmréteget képez a kanálon, akkor a palacsinta tészta rendben van. Ha kétségeid vannak a palacsinta elkészítésével, itt egy egyszerű palacsinta recept!

Az édesség receptjét Arató Kati küldte Harkáról. Köszönjük!

Rakott túrós palacsinta krémes öntettel: hozzávalók, elkészítés

palacsinta, palacsinta receptek, palacsinta recept, palacsinták
További palacsinta recepteket a képre kattintva tudsz megtekinteni!

Hozzávalók

Palacsinta tészta

  • 12,5 dkg liszt,
  • 1 csipet só,
  • 2 tojás,
  • 2,5 dl tej,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál rum.

Töltelék

  • 5 dkg mazsola,
  • 2 evőkanál rum,
  • 25 dkg túró,
  • 3 evőkanál margarin,
  • 2 tojás,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 citrom reszelt héja.

Vanília öntet

  • 1 tojás,
  • 3 dkg cukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 1 dl tej,
  • porcukor a szóráshoz.

Így készül a rakott túrós palacsinta vanília öntettel

  1. A palacsinta alaprecept szerint a tésztához a lisztet, a sót tálba tesszük, a tojásokat belekeverjük, majd apránként hozzáadva a tejjel simára keverjük.
  2. Hozzáöntünk annyi buborékos ásványvizet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjunk. letakarjuk, és pihentetjük.
  3. A töltelékhez a mazsolát megmossuk, szárazra csöpögtetjük, és meglocsoljuk rummal.
  4. A túrót áttörjük.
  5. A teljes mennyiségből elvett margarinnal kikenünk egy sütőedényt.
  6. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük.
  7. A maradék margarint, a tojások sárgáját, és a cukrot habosra keverjük.
  8. Beletesszük a túrót, a citrom héját, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot, végül a rumos mazsolát.
  9. A palacsintatésztát olajjal vékonyan kikent sütőedényben kisütjük, kb. 8-10 vékony palacsintát sütünk.
  10. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra, arányosan elosztva a túrókrémmel megkenünk minden palacsintát, feltekerjük, majd félbe vágjuk, és vágott felületükkel felfelé, kissé egymásra csúsztatva beleállítjuk a sütőedénybe.
  11. Az öntethez simára keverjük a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, és a tejjel.
  12. A palacsintákra locsoljuk, és forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, ha megsült kivesszük a sütőből, és tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Kedvet kaptál a rakott túrós palacsinta krémes öntettel elkészítéshez? Ha a palacsinta tészta sütése nem okoz gondot, akkor a recept többi része már nem lehet probléma.

A receptet képpel tettük közé, köszönet a beküldőnek!

+ Egy tipp √ azoknak, akik nem szeretik az édes palacsintát: Gombakrémes palacsinta recept

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

20 + 17 =