Palacsintafalatok Recept:
Rendszeres olvasóink tudják, hogy a sós palacsinta receptjénél szóltam, hogy ezt még többször hasznosítjuk. A palacsintafalatok is az említett recept alapján készíthető el.
A darált sonkát elkeverjük a tojássárgájával, és kevés tejföllel. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és krémmé keverjük. A sonkakrémmel a palacsintákat megkenjük, feltekerjük, és mindegyik palacsintát 3 felé vágjuk. A palacsintákat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajban megsütjük.
Hozzávalók
- 12 db sós palacsinta,
- 25 dkg főtt sonka,
- 2 tojás,
- 2 tojássárgája,
- 1 dl tejföl,
- őrölt bors,
- pirospaprika,
- 5 dkg liszt,
- 20 dkg zsemlemorzsa,
- 3 dl olaj,
- só.
Tálalás
Önmagában tálalható.
Trükk
A bundázás – más néven panírozás – leírása a konyhatechnológia részben olvasható.