Palacsintafalatok

Palacsintafalatok Recept:

Rendszeres olvasóink tudják, hogy a sós palacsinta receptjénél szóltam, hogy ezt még többször hasznosítjuk. A palacsintafalatok is az említett recept alapján készíthető el.

A darált sonkát elkeverjük a tojássárgájával, és kevés tejföllel. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és krémmé keverjük. A sonkakrémmel a palacsintákat megkenjük, feltekerjük, és mindegyik palacsintát 3 felé vágjuk. A palacsintákat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 12 db sós palacsinta,
  • 25 dkg főtt sonka,
  • 2 tojás,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 dl tejföl,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • 5 dkg liszt,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 dl olaj,
  • só.

Tálalás

Önmagában tálalható.

Trükk

A bundázás – más néven panírozás – leírása a konyhatechnológia részben olvasható.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × három =

Scroll to top