Palacsintafalatok

Palacsintafalatok Recept:

Rendszeres olvasóink tudják, hogy a sós palacsinta receptjénél szóltam, hogy ezt még többször hasznosítjuk. A palacsintafalatok is az említett recept alapján készíthető el.

A darált sonkát elkeverjük a tojássárgájával, és kevés tejföllel. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és krémmé keverjük. A sonkakrémmel a palacsintákat megkenjük, feltekerjük, és mindegyik palacsintát 3 felé vágjuk. A palacsintákat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 12 db sós palacsinta,
  • 25 dkg főtt sonka,
  • 2 tojás,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 dl tejföl,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • 5 dkg liszt,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 dl olaj,
  • só.

Tálalás

Önmagában tálalható.

Trükk

A bundázás – más néven panírozás – leírása a konyhatechnológia részben olvasható.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

8 − 3 =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close