Juhtúrós – kapros palacsinta batyú

Recept:

Palacsinta batyú már volt a kínálatunkban, akkor húsos, ma túros az ajánlatunk. Mindkettő alapja a sós palacsinta.

Egy evőkanál olvasztott vajban az apróra vágott kaprot átforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, túrót, és kevergetve összemelegítjük. A palacsintákat megtöltjük tejfölös kapros túróval, batyú formára rendezzük, és leforrázott hagymaszárral átkötjük. Vajjal jól kikent jénaiba tesszük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben átforrósítjuk.

[adsense]

Hozzávalók

  • 8 sós palacsinta,
  • 20 dkg juhtúró,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csokor friss kapor,
  • vaj,
  • hagymaszár.

Tálalás

Forrón, vágott kaporral megszórva tálaljuk.

Trükk

Semmi trükk nincs benne, csak tanuljuk meg rendesen a sós palacsinta elkészítésének módját és akkor egy csomó más ételt is el tudunk készíteni.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + tizenegy =

Scroll to top