A nyári melegben nem a legüdítőbb foglalatosság a konyhában a tűzhely fölött állni, és sütögetni a palacsintát. A gombakrémes palacsinta egy rakott tészta, amelynek a sütése nem merül ki palacsinta elkészítésében, még sütőben is kell egy kicsit sütni. Tegyük fel, hogy nyáron is van egy-két hűvösebb nap, amikor el lehet készíteni.
Az apró gombát a tejszínnel krémszerűvé főzzük, és a tűzálló tálban rétegesen a palacsintára rakjuk. A tetejére reszelt sajt menjen, aztán irány a sütő!
Gombakrémes palacsinta hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 8 sós palacsinta,
- 20 dkg gomba,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 dl tejszín,
- 2 dl tejföl,
- 5 dkg reszelt sajt,
- vaj,
- őrölt bors,
- só.
Gombakrémes palacsinta elkészítése
- Kevés vajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott gombát, és fedő alatt pároljuk.
- Amikor megpuhult, zsírjára sütjük, sóval, borssal megszórjuk.
- Tejszínt öntünk hozzá, és krémszerűvé főzzük.
- A palacsintákat egyenként megkenjük gombakrémmel, feltekerjük, vajazott tűzálló tálban egymásra rakjuk, és soronként meglocsoljuk tejföllel.
- A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben pirosra sütjük.