Gombakrémes palacsinta

A nyári melegben nem a legüdítőbb foglalatosság a konyhában a tűzhely fölött állni, és sütögetni a palacsintát. A gombakrémes palacsinta egy rakott tészta, amelynek a sütése nem merül ki palacsinta elkészítésében, még sütőben is kell egy kicsit sütni. Tegyük fel, hogy nyáron is van egy-két hűvösebb nap, amikor el lehet készíteni.
Gombás rakott palacsinta

Az apró gombát a tejszínnel krémszerűvé főzzük, és a tűzálló tálban rétegesen a palacsintára rakjuk. A tetejére reszelt sajt menjen, aztán irány a sütő!

Gombakrémes palacsinta hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 8 sós palacsinta,
  • 20 dkg gomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 dl tejföl,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • vaj,
  • őrölt bors,
  • só.

Gombakrémes palacsinta elkészítése

  1. Kevés vajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott gombát, és fedő alatt pároljuk.
  2. Amikor megpuhult, zsírjára sütjük, sóval, borssal megszórjuk.
  3. Tejszínt öntünk hozzá, és krémszerűvé főzzük.
  4. A palacsintákat egyenként megkenjük gombakrémmel, feltekerjük, vajazott tűzálló tálban egymásra rakjuk, és soronként meglocsoljuk tejföllel.
  5. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben pirosra sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + tizenhárom =

Scroll to top