Csirkehúsos palacsintabatyú gombamártással

Recept:

A tegnap elkészített sós palacsintát már a mai recepthez is felhasználjuk, sőt ha van otthon csirkepörkölt maradék, akkor azt is tudjuk hasznosítani. Ez egy ilyen étel.

A pörköltből a húsokat kivesszük, kicsontozzuk, és ledaráljuk. A szaftjába visszatesszük, majd kevés tejfölt adunk hozzá, és kevergetve addig pároljuk, amíg pépes masszává válik. A palacsintákat ezzel megtöltjük, batyú alakúra formázzuk, és újhagyma szárral átkötjük. A gombamártáshoz kevés vajban megpirítjuk a finomra vágott póréhagymát, megpároljuk benne a felszeletelt gombát, fűszerezzük, majd megszórjuk liszttel. Tejfölt és tejszínt keverünk hozzá, és kiforraljuk.

Hozzávalók

  • 8 db sós palacsinta,
  • 2 adag csirkepörkölt maradék,
  • újhagymaszár,
  • 20 dkg gomba,
  • negyed póréhagyma,
  • vaj,
  • 1 púpozott evőkanál liszt,
  • 1,5 dl tejföl és tejszín,
  • petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Tálalás előtt mikróban átforrósítjuk, és gombamártással körítve tálaljuk.

Trükk

Ehhez az ételhez több mindent tudni kell elkészíteni: palacsinta, csirkepörkölt, gombamártás. Tehát nem egyszerű, de megéri!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − négy =

Scroll to top