Almás palacsinta

Ebben a palacsinta receptben az alma nem töltelék lesz, hanem belekeverjük a tésztába és így sütjük ki. Fahéjas cukorral szórva tálaljuk!

Almás palacsinta

Hozzávalók

  • 50 dkg alma
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • őrölt fahéj
  • szódavíz

Almás palacsinta elkészítése

  1. A lisztből, a tojásból csipetnyi sóval , 5 dkg porcukorral és szódavízzel sűrű palacsintatésztát keverünk.
  2. Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, lereszeljük és belekeverjük a masszába.
  3. A szokásos módon palacsintákat sütünk, fahéjas cukorral meghintve, negyedbe hajtva kínáljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − nyolc =

Scroll to top