Paradicsommártás

Töltött paprika paradicsomszósszalA paradicsommártást (vagy paradicsomszószt) fogyaszthatjuk húsgombóccal, rántott kellevéllel, vagy tehetjük akár kifőtt tésztákra is. A recept rántással készül, melynek mikéntjét részletesebben a linkre kattintva tudod elolvasni.

Használhatsz friss paradicsomot is az elkészítéshez, azt akkor először meg kell főzni  (esetleg hagymával, babérlevéllel ízesítve), majd szitán át kell törni. Kb.: 70 – 80 dkg paradicsomból tudsz 4 dl paradicsomlevet kipasszírozni.

Ha van kész paradicsomleved, akkor így csináld a paradicsommártást:

Paradicsommártás recept

Hozzávalók

  • 2 evőkanál margarin vagy zsír,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 4 dl paradicsomlé,
  • só,
  • cukor.

Paradicsomszósz készítése

  1. A zsírt – vagy margarint – felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.
  2. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, cukorral, sóval ízesítjük.

 

Ezt a receptet az egyik legfinomabb főzelékünk elkészítéséhez, a töltött paprikához is felhasználhatod.

Ne zavarjon meg, hogy paradicsomszósznak és paradicsommártásnak is hívjuk az ételt. Ki így használja, ki úgy.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Paradicsommártás, paradicsomszósz rántással
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 2 =

Scroll to top