A paradicsommártást (vagy paradicsomszószt) fogyaszthatjuk húsgombóccal, rántott kellevéllel, vagy tehetjük akár kifőtt tésztákra is. A recept rántással készül, melynek mikéntjét részletesebben a linkre kattintva tudod elolvasni.
Használhatsz friss paradicsomot is az elkészítéshez, azt akkor először meg kell főzni (esetleg hagymával, babérlevéllel ízesítve), majd szitán át kell törni. Kb.: 70 – 80 dkg paradicsomból tudsz 4 dl paradicsomlevet kipasszírozni.
Ha van kész paradicsomleved, akkor így csináld a paradicsommártást:
Paradicsommártás recept
Hozzávalók
- 2 evőkanál margarin vagy zsír,
- 2 evőkanál liszt,
- 4 dl paradicsomlé,
- só,
- cukor.
Paradicsomszósz készítése
- A zsírt – vagy margarint – felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.
- Hozzáöntjük a paradicsomlevet, cukorral, sóval ízesítjük.
Ezt a receptet az egyik legfinomabb főzelékünk elkészítéséhez, a töltött paprikához is felhasználhatod.
Ne zavarjon meg, hogy paradicsomszósznak és paradicsommártásnak is hívjuk az ételt. Ki így használja, ki úgy.