Kapormártás

Most megismerheted az isteni kapormártás receptjét és az étel készítésének legnagyobb titkát!

Egy finom tavaszi recept, melyet önállóan is és húsok mellé is fogyaszthatunk. Főtt húshoz, rántott húshoz kiváló! Egyszerű és finom mártás recept, melyhez rántást és habarást is készítünk.

Vegetáriánusoknak is kitűnő választás, a rántott cukkini, vagy rántott gomba isteni a kapormártással!

Kapormártás recept

Tudod miért két részletben adjuk a kaprot az ételhez? A recept alatt ezt is eláruljuk.

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olaj,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • só,
  • egy csokor kapor.

Kapormártás elkészítése lépésről lépésre

  1. A kaprot megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. Az olajból és két evőkanál lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a kapor felét.
    Kapormártás recept: a kaprot először kb.: 10 percig főzzük
    A kaprot először kb.: 10 percig főzzük
  3. Vízzel felengedjük, 10 percig főzzük.
  4. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a maradék kaprot, majd a tejfölből és lisztből készített habarást.
    Kapormártás recept: a félig főtt kaporból egy merőkanálnyit belekeverünk a habarásba
    A félig főtt kaporból egy merőkanálnyit belekeverünk a habarásba
    Kapormártás recept: a jól eldolgozott tejfölös, lisztes, kapros masszát belekeverjük a mártásba
    A jól eldolgozott tejfölös, lisztes, kapros masszát belekeverjük a mártásba
    Kapormártás recept: jól összekeverjük, felforraljuk és kész!
    Jól összekeverjük, felforraljuk és kész!

TIPP√: A legnagyobb titokról lehull a lepel: a főzés elveszi a kapor jellegzetes ízét, ezért adjuk az ételhez két részletben.

Összefoglaló

Isteni kapormártás recept

A kapormártás finom tavaszi recept, melyet önállóan is és húsok mellé is fogyaszthatunk. A recept mellé egy hasznos tippet is adunk a mártás elkészítéséhez!

Típus: mártás

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók:

  • kapor
  • liszt
  • olaj
  • tejföl

Recept útmutatások: Ebben a receptben nem csak egy isteni kapormártás készítésének menetét ismerheted meg, hanem megtudhatod az étel egyik legnagyobb titkát is! Hogyan kell úgy elkészíteni, hogy a főzés során a kapor ne veszítse el a jellegzetes ízét?

Szerkesztő Értékelése:
4.36

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

egy × egy =