Most megismerheted az isteni kapormártás receptjét és az étel készítésének legnagyobb titkát!
Egy finom tavaszi recept, melyet önállóan is és húsok mellé is fogyaszthatunk. Főtt húshoz, rántott húshoz kiváló! Egyszerű és finom mártás recept, melyhez rántást és habarást is készítünk.
Vegetáriánusoknak is kitűnő választás, a rántott cukkini, vagy rántott gomba isteni a kapormártással!
Kapormártás recept
Tudod miért két részletben adjuk a kaprot az ételhez? A recept alatt ezt is eláruljuk.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olaj,
- 4 evőkanál liszt,
- 2 dl tejföl,
- só,
- egy csokor kapor.
Kapormártás elkészítése lépésről lépésre
- A kaprot megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- Az olajból és két evőkanál lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a kapor felét.
- Vízzel felengedjük, 10 percig főzzük.
- Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a maradék kaprot, majd a tejfölből és lisztből készített habarást.
TIPP√: A legnagyobb titokról lehull a lepel: a főzés elveszi a kapor jellegzetes ízét, ezért adjuk az ételhez két részletben.
Összefoglaló
Isteni kapormártás recept
A kapormártás finom tavaszi recept, melyet önállóan is és húsok mellé is fogyaszthatunk. A recept mellé egy hasznos tippet is adunk a mártás elkészítéséhez!
Típus: mártás
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT10M
Főzési idő: PT20M
Összes idő: PT30M
Hozzávalók:
- kapor
- liszt
- olaj
- só
- tejföl
Recept útmutatások: Ebben a receptben nem csak egy isteni kapormártás készítésének menetét ismerheted meg, hanem megtudhatod az étel egyik legnagyobb titkát is! Hogyan kell úgy elkészíteni, hogy a főzés során a kapor ne veszítse el a jellegzetes ízét?
4.36