Borsodó

Az aranygaluska mellé a vaníliasodó alternatívájaként a borsodót javasolunk. Ebben az édes mártásban fehér bort használunk, valahogy az illik a legjobban talán az édes tésztákhoz, képzeljük el ugyan ezt a receptet egy testes vörösborral! Brrr…

Borsodó receptje

Hozzávalók

2 evőkanál liszt,
2 dl fehérbor,
3 tojássárgája,
10 dkg cukor,
reszelt citromhéj,
5 dkg mazsola.

Borsodó elkészítése

A lisztet összekeverjük a borral, 1 dl vízzel, és tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, a porcukrot és a megtisztított mazsolát.
Kis lángon, vagy gőz fölött habverővel addig keverjük, míg felfő, akkor azonnal levesszük a tűzről, és máris tálaljuk.
A mazsola akár el is maradhat belőle, ízlés szerint variálható.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + tizenhat =

Scroll to top