Borsodó

Az aranygaluska mellé a vaníliasodó alternatívájaként a borsodót javasolunk. Ebben az édes mártásban fehér bort használunk, valahogy az illik a legjobban talán az édes tésztákhoz, képzeljük el ugyan ezt a receptet egy testes vörösborral! Brrr…

Borsodó receptje

Hozzávalók

2 evőkanál liszt,
2 dl fehérbor,
3 tojássárgája,
10 dkg cukor,
reszelt citromhéj,
5 dkg mazsola.

Borsodó elkészítése

A lisztet összekeverjük a borral, 1 dl vízzel, és tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, a porcukrot és a megtisztított mazsolát.
Kis lángon, vagy gőz fölött habverővel addig keverjük, míg felfő, akkor azonnal levesszük a tűzről, és máris tálaljuk.
A mazsola akár el is maradhat belőle, ízlés szerint variálható.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − tizenöt =

Scroll to top