Zöldségleves

Csak zöldséget használunk ehhez a zöldségleveshez – ellentétben korábbi zöldséglevesünkkel. Sem húst, sem sajtot, sem más különös összetevőt nem adtunk hozzá, így lehetséges az, hogy rendkívül alacsony az energia és a szénhidrát tartalma. A zöldségleves elkészítésének leírása következik!

Adagonként mindössze 130 kcal-t és 12 g szénhidrátot tartalmaz ez a leves. Természetesen használhatunk mirelit zöldséget is az elkészítéséhez.

Zöldségleves

Hozzávalók

  • 40 dkg fejes káposzta,
  • 25 dkg brokkoli (mirelit),
  • 2 db sárgarépa,
  • 2 db zöldpaprika,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 liter zöldségleves (kockából főzve),
  • fél csokor petrezselyem,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só ízlés szerint,
  • bors ízlés szerint.

A zöldségleves elkészítése

  1. Üvegesre pároljuk az olajon a kockára vágott hagymát és fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított sárgarépát.
  3. Pár percig együtt pároljuk, majd beletesszük a szélesebb csíkokra metélt káposztát, a rózsáira szedett brokkolit és a kockára vágott zöldpaprikát.
  4. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd felöntjük a kockából készített levessel és összefőzzük.
  5. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk a leveshez!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × kettő =

Scroll to top