Zöldborsóleves

Zöldborsóleves | Leves receptekZöldborsóleves sárgarépával és petrezselyemmel. A friss tavaszi zöldségek utánozhatatlan ízt adnak ennek a finom levesnek. Tavasszal nem illik egy ilyen levest mirelitből készíteni!

Nézd meg milyen egyszerű egy ilyen finom levet elkészíteni! A recept alatt pedig egy praktikus tippet is kapsz a főzéshez.

Zöldborsóleves hozzávalók

  • 60 dkg zöldborsó (kifejtve),
  • 3 – 4 db sárgarépa,
  • 1 – 2 db fehérrépa,
  • 1 paradicsom,
  • 1 db tv paprika,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • másfél evőkanál olaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • só, bors.

Zöldborsóleves elkészítése

  1. A zöldborsót, a vöröshagymát, a fehérrépát, paprikát,paradicsomot és a feldarabolt sárgarépát feltesszük főni.
  2. Miután a zöldségek megfőttek, világos rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felengedjük egy pohár vízzel, csomómentesre elkeverjük, és a levesbe öntjük, azaz berántjuk vele a levest.
  3. Sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  4. Tálaláskor cukrot is kínálhatunk hozzá.

TIPP√: Ha a vöröshagymát és a fehérrépát egészben tesszük a levesbe, akkor tálalás előtt egyszerűbb kiszedni belőle. A hagymát úgysem eszi meg senki, a fehérrépát pedig nem szereti mindenki.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + 10 =

Scroll to top