Zalai gombócleves

A zalai gombócleves alapja a tyúkhús és a marhahús. A gombócot a főtt marhahúsból, szalonnából hagymából, tojásból és fűszerekből állítjuk össze.

Zalai gombócleves hozzávalók, elkészítése

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Hozzávalók

  • 60 dkg tyúkhús,
  • 70 dkg marhahús,
  • 40 dkg velős csont,
  • 10 dkg gomba,
  • 10 dkg kelkáposzta,
  • 15 dkg sárga répa,
  • 15 dkg fehérrépa,
  • 20 dkg burgonya,
  • 5 dkg zeller,
  • 5 dkg karalábé
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 tojás,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • szemes és őrölt bors, sáfrány, só.

Zalai gombócleves elkészítése

  1. A húsokat, és a velős csontot néhány szem borssal feltesszük főni.
  2. Amikor felfőtt, leszedjük a habját, beletesszük a zöldségeket ( a burgonya kivételével) és a fűszereket, majd 3-4 órán át gyöngyöző főzéssel főzzük, végül leszűrjük.
  3. A burgonyát megreszeljük, a főtt marhahúst ledaráljuk, és jól összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk az apró kockára vágott, megpirított szalonnát és hagymát, a tojásokat, és sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel ízesítjük.
  5. A jól összedolgozott masszából kis gombócokat formálunk, és a levesbe főzzük.
  6. Külön tálba kínáljuk a főtt húst, és a zöldségeket.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + négy =

Scroll to top