Zalai gombócleves

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A zalai gombócleves alapja a tyúkhús és a marhahús. A gombócot a főtt marhahúsból, szalonnából hagymából, tojásból és fűszerekből állítjuk össze.

Zalai gombócleves hozzávalók, elkészítése

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Hozzávalók

  • 60 dkg tyúkhús,
  • 70 dkg marhahús,
  • 40 dkg velős csont,
  • 10 dkg gomba,
  • 10 dkg kelkáposzta,
  • 15 dkg sárga répa,
  • 15 dkg fehérrépa,
  • 20 dkg burgonya,
  • 5 dkg zeller,
  • 5 dkg karalábé
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 tojás,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • szemes és őrölt bors, sáfrány, só.

Zalai gombócleves elkészítése

  1. A húsokat, és a velős csontot néhány szem borssal feltesszük főni.
  2. Amikor felfőtt, leszedjük a habját, beletesszük a zöldségeket ( a burgonya kivételével) és a fűszereket, majd 3-4 órán át gyöngyöző főzéssel főzzük, végül leszűrjük.
  3. A burgonyát megreszeljük, a főtt marhahúst ledaráljuk, és jól összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk az apró kockára vágott, megpirított szalonnát és hagymát, a tojásokat, és sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel ízesítjük.
  5. A jól összedolgozott masszából kis gombócokat formálunk, és a levesbe főzzük.
  6. Külön tálba kínáljuk a főtt húst, és a zöldségeket.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Leves receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − hat =