Tojásleves

Tojásleves | kedvenc-receptek.hu
Egy újabb tojásos recept

A tojásleves egy olyan étel, ami akkor is elkészíthető, ha alig van valami odahaza a hűtőszekrényben, vagy az éléskamrában. Többféleképpen készül, mi a hagyományos receptet adjuk közre, melyhez fűszeres rántást használunk. Azt is elmondjuk, hogy kell az hagymás, pirospaprikás rántást elkészíteni.

Tojásleves hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • Másfél evőkanál olaj,
  • 2 dkg liszt,
  • 1 kisebb vöröshagyma,
  • 1 dl tejföl,
  • 4 egész tojás,
  • pirospaprika, babérlevél, ecet, só.

Tojásleves elkészítése

  1. Hagymás, paprikás rántást készítünk, majd vízzel felengedjük.
  2. Nagyjából öt perc főlés után cettel ízesítjük és óvatosan beleütjük a tojásokat.
  3. Kb.: 10 percig csendes lángon főzzük.
  4. Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá.

A rántás lényege, hogy az olajat megforrósítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és készre pirítjuk. A fűszeres rántást – mint amilyet a tojásleves elkészítéséhez használunk – így kell elkészíteni: előbb az olajban üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet és zsemle barnára összepirítjuk. A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával és kész!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − kilenc =

Scroll to top