Tojásleves

A tojásleves egy olyan étel, ami akkor is elkészíthető, ha alig van valami odahaza a hűtőszekrényben, vagy az éléskamrában. Többféleképpen készül, mi a hagyományos receptet adjuk közre, melyhez fűszeres rántást használunk.

Azt is elmondjuk, hogy kell az hagymás, pirospaprikás rántást elkészíteni.

Tojásleves hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • Másfél evőkanál olaj,
  • 2 dkg liszt,
  • 1 kisebb vöröshagyma,
  • 1 dl tejföl,
  • 4 egész tojás,
  • pirospaprika, babérlevél, ecet, só.

Tojásleves elkészítése

  1. Hagymás, paprikás rántást készítünk, majd vízzel felengedjük.
  2. Nagyjából öt perc főlés után ecettel ízesítjük és óvatosan beleütjük a tojásokat.
  3. Kb.: 10 percig csendes lángon főzzük.
  4. Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá.

A rántás lényege, hogy az olajat megforrósítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és készre pirítjuk. A fűszeres rántást – mint amilyet a tojásleves elkészítéséhez használunk – így kell elkészíteni: előbb az olajban üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet és zsemle barnára összepirítjuk. A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával és kész!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenhét + tizennégy =