Tejszínes gombakrémleves

A tejszínes gombakrémleves íze intenzívebb, mint a hagyományos leveseknek, sokan ezért is szeretik jobban a krémleveseket. Az egyik legnépszerűbb hozzávalója a gomba, melynek szinte valamennyi fajtája alkalmas arra, hogy finom leves készüljön belőle. Ha van egy jó botmixered, akkor semmi akadálya sincs, hogy elkészíts egy krémes levest.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A tejszínes gombakrémleveshez elvileg nem kell levesgyöngy, mi azonban keveselltük a  pirított gombát a levesben, ezért dúsítottunk rajta egy kicsit! Nálunk bármilyen gombaleves kerül is az asztalra, szívesen fogyasztjuk, de a gombából készült tejszínes krémleves az igazi kedvenc.

Az elkészítése nagyjából fél órát vesz igénybe, ezt a gyorsaságot a hagyományos leveseknél nehéz lenne felülmúlni. A húsleves például akkor igazán finom, ha lassú tűzön sokáig főzzük.

Tejszínes gombakrémleves recept

Egyre nagyon figyelj a főzés során: az edény belsőzománca épp legyen, a gomba ne érintkezzen fémmel, mert elrontja az ízét!

Hozzávalók

  • 1 kg gomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 dl tejszín,
  • olaj,
  • só, bors, levesgyöngy ízlés szerint.

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a gombát és a vöröshagymát. A gombát mindig folyóvízben mosd meg, ne áztasd ki belőle az ízeket és az értékes anyagokat!
  2. A kockára aprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, azaz forró zsiradékban megpároljuk.
  3. A gomba kb. kétharmadát összedaraboljuk, hozzáadjuk a vöröshagymához, rövid ideig pirítjuk, majd kb.: 2 dl vízzel felengedjük. Ha a gomba tönkje is felhasználható, akkor azt keresztbe daraboljuk fel!
  4. Sóval, borssal ízesítjük, készre főzzük, majd a botmixerrel összeturmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
  5. Amíg fő a gomba, a maradék gombafejeket formásra összeaprítjuk és barnára pirítjuk.
  6. A tejszines gombakrémleves tálalása előtt hozzákeverjük a pirított gombát és ízlés szerint levesgyöngyöt (pirított kenyér kockákat) adunk hozzá.

Ezt a levest tehát nem kell liszttel, keményítővel vagy más alapanyaggal sűríteni, elegendő az a jól összeturmixolt alapanyag, amit a hozzávalók között felsoroltam.

Ahogy a receptnek, úgy a tálalásnak is ezernyi variációja létezik és akár te is kitalálhatsz egyet. Tehetsz a levesre apróra vágott zöldség zöldet, reszelhetsz rá kemény sajtot (füstölt sajttal próbáltad már?), vagy amit csak a képzeleted megkíván.

Összefoglaló

Tejszines gombakrémleves recept

Friss gombából az igazi a tejszínes gombakrémleves. Ha van elegendő gombád, ne is tanakodj tovább, próbáld ki a gyors és egyszerű receptünket!

Típus: Előétel, leves

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT5M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT35M

Hozzávalók:

  • gomba
  • vöröshagyma
  • tejszín
  • olaj
  • bors
  • levesgyöngy

Recept útmutatások: A megtisztított gombát pirított vöröshagymán megpároljuk, tejszínnel, fűszerekkel ízesítjük. A részletes receptet nézd meg itt: Tejszínes gombakrémleves recept.

Szerkesztő Értékelése:
4.34

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

három × három =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház