Ha rendelkezésünkre állnak a friss tavaszi zöldségek, akkor készítsünk belőlük egy üdítő tejfölös kertészlevest! Hogy az elnevezés honnan eredhet, azt nem tudjuk, csak találgatni lehet, hogy a kertészre és az általa megtermelt finom zöldségekre utal.
Alap esetben a párolt zöldségeket ételízesítős vízzel öntjük fel, abban főzzük puhára. Ha van otthon maradék csontleves, akkor érdemes azzal helyettesíteni a vizet, finomabb lesz tőle a friss zöldségekből összeállított tavaszi levesünk.
Né félj kipróbálni másfajta zöldségeket is a leveshez, mint amit a recept ír! A zöldbabtól a brokkoli száráig szinte minden mehet bele!
Tejfölös kertészleves recept
Hozzávalók
- 1 csokor leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa),
- 1 karalábé,
- 20 dkg zöldborsó,
- 2 szál újhagyma,
- 2 dl tejföl,
- petrezselyem,
- ételízesítő,
- vaj,
- só.
Elkészítés
- Egy púpozott evőkanálnyi vajat megolvasztunk, beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, és ízlés szerint fűszerezzük.
- Az edényt lefedjük, és mérsékelt tűzön, időnként megkeverve megpároljuk a zöldségeket, majd felöntjük forró ételízesítős vízzel, és roppanós puhára főzzük, közben szükség szerint fűszerezzük, végül belekeverjük a tejfölt.
- Felforraljuk, és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!