Tejfölös kertészleves

Ha rendelkezésünkre állnak a friss tavaszi zöldségek, akkor készítsünk belőlük egy üdítő tejfölös kertészlevest! Hogy az elnevezés honnan eredhet, azt nem tudjuk, csak találgatni lehet, hogy a kertészre és az általa megtermelt finom zöldségekre utal.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Alap esetben a párolt zöldségeket ételízesítős vízzel öntjük fel, abban főzzük puhára. Ha van otthon maradék csontleves, akkor érdemes azzal helyettesíteni a vizet, finomabb lesz tőle a friss zöldségekből összeállított tavaszi levesünk.

Né félj kipróbálni másfajta zöldségeket is a leveshez, mint amit a recept ír! A zöldbabtól a brokkoli száráig szinte minden mehet bele!

Tejfölös kertészleves recept

Hozzávalók

  • 1 csokor leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa),
  • 1 karalábé,
  • 20 dkg zöldborsó,
  • 2 szál újhagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • petrezselyem,
  • ételízesítő,
  • vaj,
  • só.

Elkészítés

  1. Egy púpozott evőkanálnyi vajat megolvasztunk, beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, és ízlés szerint fűszerezzük.
  2. Az edényt lefedjük, és mérsékelt tűzön, időnként megkeverve megpároljuk a zöldségeket, majd felöntjük forró ételízesítős vízzel, és roppanós puhára főzzük, közben szükség szerint fűszerezzük, végül belekeverjük a tejfölt.
  3. Felforraljuk, és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

1 × 1 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház