Tárkonyos húsgombócleves

A tárkonyos húsgombócleves egy igazán tartalmas, ízletes leves, amit bármikor, akár télen, akár nyáron szívesen fogyasztunk. Ezt a receptet elkészíteni nagyon egyszerű, így gyorsan laktató, finom meleg étel kerülhet az asztalra.

Sok hasonló leves recept van a köztudatban. Szerintem azért ez a tárkonyos húsgombócleves recept a legjobb, mert hamar elkészíthető, nagyon finom és nem is túl drága. Egy levestől mi kell ennél több?

Tejföllel, zöldséggel készül, a gombócokat kézzel gyúrjuk hozzá, akárcsak a fasírt esetén.

Tárkonyos húsgombócleves egyszerűen

Ha azt kérdezed tőlem, hogy mennyire nehéz ezt a levest elkészíteni, azt mondom semennyire. Nézd csak!

Hozzávalók

  • 250 g darált sertéshús (én a lapockára szavazok),
  • 1 db zsemle,
  • 1 db tojás,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 150 g sárgarépa,
  • 150 g fehérrépa,
  • 1 db vöröshagyma,
  • 4 evőkanál napraforgó olaj,
  • 1 teáskanál pirospaprika,
  • 2 evőkanál apróra vágott friss tárkony,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál finomliszt,
  • só,
  • bors.

Tárkonyos húsgombócleves egyszerűen készítve

  1. Kezd azzal a főzést, hogy áztasd be a zsemlét egy kevés vízbe, tisztítsd meg a zöldségeket és aprítsd fel őket. A hagymát apróra, a répákat karikára.
  2. Egy közepes lábasban tedd oda az olajat, majd pirítsd aranysárgára az apróra vágott hagymát.
  3. Ezután add hozzá a tisztított, karikára vágott sárgarépát és fehérrépát.
  4. Pár percig pirítsd tovább, majd hintsd meg pirospaprikával, kevés sóval és engedd fel kb.: 1,2 liter vizzel. Kezd el forralni.
  5. Amíg forr a tárkonyos húsgombócleves leve, a darált húst sóval, borssal, és finomra vágott petrezselyemzölddel alaposan dolgozd össze.
  6. Add hozzá a vízben megáztatott, kinyomkodott zsemlét és üss rá egy egész tojást.
  7. Dolgozd össze a gombóc masszáját, majd vizes kézzel diónyi nagyságú húsgombócokat formázz belőle.
  8. Ezalatt elvileg felforr a levesed, amibe óvatosan helyezd bele a gombócokat.
  9. Miután mindet beletetted, lassú tűzön 25 percig főzd készre a levest.
  10. A liszttel, finomra aprított tárkonnyal, valamint 0,5 dl langyos vízzel elkevert tejfölt közvetlen tálalás előtt add hozzá. Ezután csak forrald össze a levest és már tálalhatod is.
  11. Tálalás előtt kóstold meg, ha szükséges, borssal, sóval ízesítheted.

A receptet Suhaj Ági (Hantos) küldte, köszönjük!

Összefoglaló

Tárkonyos húsgombóc leves recept, egyszerűen készítve

A tárkonyos húsgombócleves egyszerűen és hamar elkészíthető. Nézd meg ezt a receptet, ami alapján Te is el tudod készíteni!

Típus: Előétel

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT25M

Összes idő: PT45M

Hozzávalók:

  • sertéshús
  • zsemle
  • tojás
  • petrezselyemlevél
  • fehérrépa
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • tárkonylevél
  • tejföl
  • liszt
  • bors

Recept útmutatások: Tedd oda főni a levest, készítsd el a zsemlés gombócot, főzd a levesbe és készen is vagy. Részletesebb instrukciókat a receptből kapsz, ahol lépésről lépésre elmondom mit és hogyan csinálj.

Szerkesztő Értékelése:
4.67

Ha tetszett a recept, esetleg ki is próbáltad, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

egy × 1 =