A tárkonyos húsgombócleves egy igazán tartalmas, ízletes leves, amit bármikor, akár télen, akár nyáron szívesen fogyasztunk. Ezt a receptet elkészíteni nagyon egyszerű, így gyorsan laktató, finom meleg étel kerülhet az asztalra.
Sok hasonló leves recept van a köztudatban. Szerintem azért ez a tárkonyos húsgombócleves recept a legjobb, mert hamar elkészíthető, nagyon finom és nem is túl drága. Egy levestől mi kell ennél több?
Tejföllel, zöldséggel készül, a gombócokat kézzel gyúrjuk hozzá, akárcsak a fasírt esetén.
Tárkonyos húsgombócleves egyszerűen
Ha azt kérdezed tőlem, hogy mennyire nehéz ezt a levest elkészíteni, azt mondom semennyire. Nézd csak!
Hozzávalók
- 250 g darált sertéshús (én a lapockára szavazok),
- 1 db zsemle,
- 1 db tojás,
- 1 csokor petrezselyem,
- 150 g sárgarépa,
- 150 g fehérrépa,
- 1 db vöröshagyma,
- 4 evőkanál napraforgó olaj,
- 1 teáskanál pirospaprika,
- 2 evőkanál apróra vágott friss tárkony,
- 2 dl tejföl,
- 1 evőkanál finomliszt,
- só,
- bors.
Tárkonyos húsgombócleves egyszerűen készítve
- Kezd azzal a főzést, hogy áztasd be a zsemlét egy kevés vízbe, tisztítsd meg a zöldségeket és aprítsd fel őket. A hagymát apróra, a répákat karikára.
- Egy közepes lábasban tedd oda az olajat, majd pirítsd aranysárgára az apróra vágott hagymát.
- Ezután add hozzá a tisztított, karikára vágott sárgarépát és fehérrépát.
- Pár percig pirítsd tovább, majd hintsd meg pirospaprikával, kevés sóval és engedd fel kb.: 1,2 liter vizzel. Kezd el forralni.
- Amíg forr a tárkonyos húsgombócleves leve, a darált húst sóval, borssal, és finomra vágott petrezselyemzölddel alaposan dolgozd össze.
- Add hozzá a vízben megáztatott, kinyomkodott zsemlét és üss rá egy egész tojást.
- Dolgozd össze a gombóc masszáját, majd vizes kézzel diónyi nagyságú húsgombócokat formázz belőle.
- Ezalatt elvileg felforr a levesed, amibe óvatosan helyezd bele a gombócokat.
- Miután mindet beletetted, lassú tűzön 25 percig főzd készre a levest.
- A liszttel, finomra aprított tárkonnyal, valamint 0,5 dl langyos vízzel elkevert tejfölt közvetlen tálalás előtt add hozzá. Ezután csak forrald össze a levest és már tálalhatod is.
- Tálalás előtt kóstold meg, ha szükséges, borssal, sóval ízesítheted.
A receptet Suhaj Ági (Hantos) küldte, köszönjük!
Összefoglaló
Tárkonyos húsgombóc leves recept, egyszerűen készítve
A tárkonyos húsgombócleves egyszerűen és hamar elkészíthető. Nézd meg ezt a receptet, ami alapján Te is el tudod készíteni!
Típus: Előétel
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT20M
Főzési idő: PT25M
Összes idő: PT45M
Hozzávalók:
- sertéshús
- zsemle
- tojás
- petrezselyemlevél
- fehérrépa
- sárgarépa
- vöröshagyma
- olaj
- pirospaprika
- tárkonylevél
- tejföl
- liszt
- só
- bors
Recept útmutatások: Tedd oda főni a levest, készítsd el a zsemlés gombócot, főzd a levesbe és készen is vagy. Részletesebb instrukciókat a receptből kapsz, ahol lépésről lépésre elmondom mit és hogyan csinálj.
4.67
Ha tetszett a recept, esetleg ki is próbáltad, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!