Tárkonyos húsgombóc leves

Tárkonyos húsgombóc leves
Nézd meg és próbáld ki a finom tárkonyos leves receptet!

A tárkonyos húsgombóc leves egy igazán tartalmas, ízletes leves, amit bármikor, akár télen, akár nyáron szívesen fogyasztunk. Ezt a receptet elkészíteni nagyon egyszerű, így gyorsan laktató, finom meleg étel kerülhet az asztalra.

Sok hasonló leves recept van a köztudatban. Szerintem azért ez a tárkonyos húsgombóc leves recept a legjobb, mert hamar elkészíthető, nagyon finom és nem is túl drága. Egy levestől mi kell ennél több?

Tejföllel, zöldséggel készül, a gombócokat kézzel gyúrjuk hozzá, akárcsak a fasírt esetén.

Tárkonyos húsgombóc leves recept

Ha azt kérdezed tőlem, hogy mennyire nehéz ezt a levest elkészíteni, azt mondom semennyire. Nézd csak!

Hozzávalók

  • 250 g darált sertéshús (én a lapockára szavazok),
  • 1 db zsemle,
  • 1 db tojás,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 150 g sárgarépa,
  • 150 g fehérrépa,
  • 1 db vöröshagyma,
  • 4 evőkanál napraforgó olaj,
  • 1 teáskanál pirospaprika,
  • 2 evőkanál apróra vágott friss tárkony,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál finomliszt,
  • só,
  • bors.

Tárkonyos húsgombóc leves egyszerűen készítve

  1. Kezd azzal a főzést, hogy áztasd be a zsemlét egy kevés vízbe, tisztítsd meg a zöldségeket és aprítsd fel őket. A hagymát apróra, a répákat karikára.
  2. Egy közepes lábasban tedd oda az olajat, majd pirítsd aranysárgára az apróra vágott hagymát.
  3. Ezután add hozzá a tisztított, karikára vágott sárgarépát és fehérrépát.
  4. Pár percig pirítsd tovább, majd hintsd meg pirospaprikával, kevés sóval és engedd fel kb.: 1,2 liter vizzel. Kezd el forralni.
  5. Amíg forr a tárkonyos húsgombóc leves leve, a darált húst sóval, borssal, és finomra vágott petrezselyemzölddel alaposan dolgozd össze.
  6. Add hozzá a vízben megáztatott, kinyomkodott zsemlét és üss rá egy egész tojást.
  7. Dolgozd össze a gombóc masszáját, majd vizes kézzel diónyi nagyságú húsgombócokat formázz belőle.
  8. Ezalatt elvileg felforr a levesed, amibe óvatosan helyezd bele a gombócokat.
  9. Miután mindet beletetted, lassú tűzön 25 percig főzd készre a levest.
  10. A liszttel, finomra aprított tárkonnyal, valamint 0,5 dl langyos vízzel elkevert tejfölt közvetlen tálalás előtt add hozzá. Ezután csak forrald össze a levest és már tálalhatod is.
  11. Tálalás előtt kóstold meg, ha szükséges, borssal, sóval ízesítheted.

A receptet Suhaj Ági (Hantos) küldte, köszönjük!

Ha tetszett a recept, esetleg ki is próbáltad, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Tárkonyos húsgombóc leves recept, egyszerűen készítve
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + tizenkilenc =

Scroll to top