Szilvaleves

szilva, szilvás receptek, szilvás ételek | kedvenc-receptek.huA szilvaleves recept tejfölt és tejet is tartalmaz, utóbbi a habarás része lesz, előbbi az ízesítést szolgálja. Leves receptünk elkészítése nagyon egyszerű, gyorsan elkészül a nem túl édes gyümölcs leves.

Szilvaleves hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg szilva,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 dl tej,
  • 1-1 evőkanál liszt és cukor,
  • 2-3 db szegfűszeg,
  • fahéj, só.

Szilvaleves elkészítése

  1. A kimagozott szilvát forrásban levő, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített szirupban néhány percig főzzük.
  2. A tejből, és lisztből készített habarással besűrítjük, forraljuk, majd tejföllel ízesítjük.

 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 6 =

Scroll to top