Székely tárkonyleves libatepertős galuskával

A székely tárkonylevest libatepertős galuskával kínáljuk. A savanykás ízvilágot kedvelőknek igazi csemege lesz egy ilyen forrók kitálalt leves!

Az elkészítéshez felhasználhatjuk a maradék csontlevesünket, de ha nincs, akkor leveskockából készítenünk kell.

Székely tárkonyleves hozzávalók

  • 8 dkg tárkonylevél,
  • 5 dkg vaj,
  • 6 dkg liszt,
  • 1,2 liter csontlé leveskockából,
  • 1-1dl tej és tejföl,
  • 12 dkg libatepertő,
  • 1 tojás,
  • 6 dkg zsemlemorzsa,
  • ecet,
  • majoránna,
  • bors,
  • só.

Székely tárkonyleves recept

  1. A friss tárkonyt apróra vágjuk.
  2. A vajból, lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a tárkonyt, és a csontlével felöntjük.
  3. Kevés tejet, és tejfölt öntünk hozzá, megsózzuk, és takaréklángon 1-2 percig főzzük.
  4. Közben a libatepertőt ledaráljuk, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük.
  5. Hozzáadjuk a tojást, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy lágy anyagot kapjunk, és a forrásban lévő levesbe kisebb galuskákat szaggatunk.
  6. Végül a levest kevés ecettel savanykássá ízesítjük.
  7. Forrón tálaljuk.
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Székely tárkonyleves libatepertős galuskával
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × három =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close