Székely tárkonyleves libatepertős galuskával

A székely tárkonylevest libatepertős galuskával kínáljuk. A savanykás ízvilágot kedvelőknek igazi csemege lesz egy ilyen forrók kitálalt leves!

Az elkészítéshez felhasználhatjuk a maradék csontlevesünket, de ha nincs, akkor leveskockából készítenünk kell.

Székely tárkonyleves hozzávalók

  • 8 dkg tárkonylevél,
  • 5 dkg vaj,
  • 6 dkg liszt,
  • 1,2 liter csontlé leveskockából,
  • 1-1dl tej és tejföl,
  • 12 dkg libatepertő,
  • 1 tojás,
  • 6 dkg zsemlemorzsa,
  • ecet,
  • majoránna,
  • bors,
  • só.

Székely tárkonyleves recept

  1. A friss tárkonyt apróra vágjuk.
  2. A vajból, lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a tárkonyt, és a csontlével felöntjük.
  3. Kevés tejet, és tejfölt öntünk hozzá, megsózzuk, és takaréklángon 1-2 percig főzzük.
  4. Közben a libatepertőt ledaráljuk, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük.
  5. Hozzáadjuk a tojást, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy lágy anyagot kapjunk, és a forrásban lévő levesbe kisebb galuskákat szaggatunk.
  6. Végül a levest kevés ecettel savanykássá ízesítjük.
  7. Forrón tálaljuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

1 × 5 =